Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з приводу трагедії літака МАУ, який розбився в Ірані, зі світовими лідерами. Глава держави потрапив у конфуз через Канаду.

Так, на офіційній сторінці у соцмережі Twitter в англомовній версії поста, який з'явився пізно ввечері 9 січня, замість Canada було написано Canadia.

"Дякую Джастіну Трюдо за пропозицію підтримати Україну в розслідуванні катастрофи літака в Ірані. Для наших країн це спільний біль. Наші думки з сім'ями громадян Канади, які загинули у цій катастрофі", - сказано в записі Зеленського.

Пост Зеленського
Пост Зеленського

Користувачів мережі обурила така помилка й вони одразу вказали на неї. Текст з помилкою виправили тільки через півтори години. Попередній пост видалили, а замість нього опублікували новий.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Пост Зеленського
Пост Зеленського

Це не перший конфуз в акаунтах президента Зеленського, який пов'язаний саме з Канадою. Влітку 2019 в прес-службі президента опублікували анонс візиту в Канаду, де вказали столицею країни Торонто, а не Оттаву.

Зазначимо, що у четвер, 9 січня, Зеленський поспілкувався щодо авіакатастрофи в Ірані з прем’єр-міністром Швеції Стефаном Левеном, президентом Ісламської Республіки Афганістан Мохаммадом Ашрафом Гані, прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, президентом Ірану Хасаном Рухані, віце-президентом Європейської комісії Жозепом Боррелем та прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленський невідкладно зателефонував шістьом провідним політикам світу: що відбувається.

Також портал Знай.uа писав, що прем’єр Канади та Британії підтвердили, що український літак збила іранська ракета: "У нас є дані".