Сім держав-членів ООН тимчасово втратили свій голос в Генеральній Асамблеї. А сталося це через невчасну сплату внесків до бюджету організації. Про це повідомляє "Анадолу".

Зауважимо, що згідно зі статтею 19 Статуту ООН, країна втрачає право голосу в Генеральній Асамблеї ООН, якщо її борг перед організацією перевищує за розміром платіж за останні два роки.

Відтак, "злісними" неплатниками стали Ліван, Венесуела, Центральноафриканська Республіка, Гамбія, Лесото, Тонга та Ємен.

Варто відзначити, що у минулому році 146 з 193 країн ООН повністю сплатили внески в бюджет організації. Не внесли внески до бюджету ООН 47 країн.

ООН
ООН

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Нагадаємо, що раніше Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію, яка закликає РФ вивести свої війська з анексованого Криму, а також припинити тимчасову окупацію території України. Так, за здійснення даного документа проголосували 63 країни, а проти - 19.

Також Знай.uа писав, що міжнародна організація ООН опублікувала свій звіт, де розповіла, що кліматична ситуація у світі на даний час є вкрай плачевною. Відтак, вже незабаром планету чекає значне підвищення температури, а це в свою чергу призведе до вимирання всього живого.

Також Знай.ua писав, Польща оштрафувала Росію на рекордну суму за "Північний потік-2"