На днях міжнародна організація ООН опублікувала свій звіт, де розповіла, що кліматична ситуація у світі на даний час є вкрай плачевною. Відтак, вже незабаром планету чекає значне підвищення температури, а це в свою чергу призведе до вимирання всього живого.

"Ми знаходимося на шляху підвищення температури більш ніж на 3°C. Це може призвести до вимирання безлічі біологічних видів, а величезна частина планети може і зовсім стати непридатною для життя", - йдеться в повідомленні.

ООН
ООН

Відзначається, що кінця світу ще можна запобігти, але для цього потрібно скоротити кількість викидів парникових газів. Кожне місто, кожен регіон, підприємство або кожна людина повинні вже сьогодні почати вживати активних заходів, йдеться в звіті ООН.

"Нам необхідні активні заходи, щоб максимально скоротити викиди до 2020 року, а після підвищити національні кліматичні обов'язки з метою запустити економічні і соціальні зміни. Якщо ми цього не зробимо, наша мета - потепління на 1,5 ° C до 2030 року - залишиться недосяжною", - підкреслюють в ООН.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, раніше підземне царство неприкаяних душ розкопали у храмі: як виглядає загадковий "склеп" з минулого.

Також Знай.uа писав, що у Перу знайшли унікальний храм: з'явився в один час з Ісусом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що 1800 років у землі: дослідники виявили унікальний артефакт, такого ви ще не бачили.