На сайті президента 11 січня розмістили петицію із вимогою, щоб Володимир Зеленський скасував посаду та права Уповноваженого із захисту державної мови. Автор звернення впевнений, що це не передбачено Конституцією України, тому Тетяну Монахову треба звільнити.

Зеленський, фото з вільних джерел
Зеленський, фото з вільних джерел

Автор звернення - Ісаєв Микола Всісович. Наразі 43 особи поставили підписи під петицією.

"...вимагаю від Президента України, який, згідно з статтею 102 Конституції України, є гарантом додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина: скасувати статті 49-57 Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо призначення і прав Уповноваженого із захисту державної мови тому що це порушує Конституцію України. Звільнити з посади антиконституційного (тобто незаконного) Уповноваженого із захисту державної мови", – йдеться в тексті петиції.

Автор петиції, наголошує, що Верховна Рада України порушила Конституцію, адже саме їй належить призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Верховна Рада, 24 канал
Верховна Рада, 24 канал

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Тобто Верховна Рада порушила Конституцію України антиконституційно... призначивши статтею 49 Закону України „Про забезпечення функціонування української мови як державної“ Уповноваженого із захисту державної мови тому, що функції виконує визначений Конституцією Уповноважений Верховної Ради України з прав людини", – зазначає автор петиції, вимагаючи звільнення з посади, на його думку, "антиконституційного (тобто незаконного) Уповноваженого із захисту державної мови".