Україна повернеться до роботи Парламентської асамблеї Ради Європи.

Верховна Рада цього тижня прийме постанову про відновлення участі делегації України в роботі ПАРЄ. Про це повідомив народний депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у понеділок, 13 січня, це рішення має бути затверджено комітетом з міжнародних справ. Найближча сесія ПАРЄ стартує 27 січня в Страсбурз, додав нардеп.

Згодом стало відомо, що Комітет із міжнародних справ Верховної Ради підтримав постанову про відновлення участі України в роботі Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Про те, що рішення затвердили на сьогоднішньому засіданні, повідомила глава української делегації, народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

Вона пообіцяла представити цю постанову на пленарному засіданні Верховної Ради вже найближчими днями.

За словами Ясько, делегація збирається поїхати на сесію ПАРЄ у повному складі і разом з заступниками.

"Наша делегація повинна їхати до Страсбурга – щоб боротися там за Україну і європейські цінності для самої Ради Європи. Ми усвідомлюємо, що там буде непросто. Але нова делегація має нову стратегію і конструктивну програму дій на зимову сесію ПАРЄ", – розповіла нардепка.

Комітет схвалив постанову про участь української делегації в січневій сесії в ПАРЄ! Сьогодні дуже важливий...

Geplaatst door Lisa Yasko op Maandag 13 januari 2020

Нагадаємо, що Україна не бере участі в роботі ПАРЄ з червня 2019 року. Відмова української сторони брати участь у сесії Асамблеї була відповіддю на повернення російської делегації в ПАРЄ.

На осінній сесії ВР офіційно не представила в секретаріат Асамблеї список нової делегації для затвердження її повноважень. Було прийнято рішення про те, що в знак протесту українська делегація не братиме участі в осінній частині сесії ПАРЄ.

1 жовтня в ПАРЄ на підтримку України створили неформальну групу Балтік +, метою якої стало засудження агресивних дій Росії.

У січні пройде "перезавантаження" ПАРЄ, зміниться голова Асамблеї і з'явиться шанс на оновлення. Тому повернення делегації в ПАСЄ цілком логічне.

Нагадаємо, ПАРЄ ухвалила ганебні рішення щодо Росії

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський блискавично відреагував на рішення ПАРЄ щодо Росії

Також Знай.ua писав, Чехія надала українському уряду 35 тисяч євро на підтримку імплементації Плану дій Ради Європи для України