Громадський рух "Чесно" повідомляє про те, що два народних позафракційних депутати Вадим Новинський і Дмитро Шпенов попалися на кнопкодавстві. Сталося це на першому пленарному засіданні Верховної Ради у новому 2020 році.

Так, повідомляється, що Новинський натискав кнопки не лише за себе, але і за колегу Мусі Магомедова. Останній в результаті таки добіг до свого робочого місця, але поки він це зробив, на табло голосування вже було видно, що кнопка натиснута. Що стосується нардепа Шпенова, то він спочатку також натиснув кнопку за себе, а потім кинувся орудувати з пультом свого колеги Дмитра Шенцева, якого на робочому місці не було.

Вадим Новинський, Уніан
Вадим Новинський, Уніан

Варто відзначити, що раніше президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким депутати-кнопкодави будуть нести кримінальну відповідальність. За це також каратимуть штрафами в розмірі 51-85 тисяч гривень, але тільки за умови, що кнопкодавство буде доведено в суді.

Нагадаємо, Разумков оголосив війну "очманілим ручкам" в Раді, і це торкнеться не тільки Ківи.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що нардепи винайшли "лайфхак" для кнопкодавства.

Також портал "Знай.ua" писав, що депутати вирішили, як карати за кнопкодавство.