У п'ятницю, 17 січня, Прем'єр-міністр України повідомив, що Президент України Володимир Зеленський отримав подану ним прохання про відставку.

Гончарук пояснив своє рішення, опублікувавши докладне повідомлення в Facebook.

"Останні 4 місяці команда Президента багато працювала над тим, щоб країна змінилася. Я прийшов на посаду — виконувати програму Президента. Він є для мене взірцем відкритості та порядності. Однак, щоб прибрати будь-які сумніви нашої поваги і довіри до Президента, я написав заяву про відставку і передав її Президенту з правом внесення в Парламент. Він – людина, якого українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективності кожного члена своєї команди, що змінює країну. Спасибі", - написав Гончарук.

Олексій Гончарук, фото: скріншот з відео
Олексій Гончарук, фото: скріншот з відео

Українці відреагували на таку несподівану новину в соціальних мережах. Коментатори називають Гончарука профаном у юриспрюденции, так як він подав заяву на ім'я президента України, хоча той не має жодного відношення до звільнення і робить це тільки Верховна Рада.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також українці почали розглядати, хто може зайняти вакантне місце прем'єр-міністра України і найімовірнішими претендентами стали Аваков і Юзик.

"Так стрімко і дивно Скінчилась кар'єр єра Відеоблоґу "Чашка Прем'єр єра", "Якщо б я хотів зробити самогубство, то я б стрибнув з рівня твоєї самооцінки на рівень твого інтелекту". Ця приказка найкраще описує ситуацію з #Гончарук-му. Тупа, бездарна посередність, якій пощастило з посадою альо еґо до небес роздуте!", "Гончарук звільняється, бо Юзік вкрав самокат, - джерело", " гончарук: *йде у відставку* тимчасовий міністр аваков: *стає на самокат*", " А чому гончарук подавши заяву про звільнення препизденту, а не директору ЦУМ?", "Гончарук профан не тільки в економіці профан, в юриспруденції він теж профан. Згідно Конституції президент при призначенні прем"єра грає чисто церемоніальтну роль. А при звільненні - взагалі ніякої. Все це робить, і призначає і звільняє, тільки Верховна Рада", " О, а шо, Гончарук йде? А хто ж позику його місце? Може Юзік?", "Пішов Гончарук — пішла епоха", - пишуть українці.

Нагадаємо, українці просять Зеленського відправити Гончарука у відставку.

Як повідомляв Знай. ua, Олексій Гончарук пояснив, чому йде у відставку.

Також Знай. ua писав, що Гончарук написав заяву про відставку, Зеленський відреагував миттєво.