Питання задоволеності українців рівнем своїх або чужих зарплат ніколи не втрачає актуальності.
Тому у зв'язку з нещодавнім шумом щодо опублікованих зарплат народних обранців компанія Research & Branding Group, вирішила провести своє дослідження, щоб дізнатися як потрібно платити депутатам, щоб їх робота була якісна і при тому не викликала бажання взяти хабаря.

Суми відповідно наступні 25 334 тисяч грн буде цілком достатньо, а це на хвилинку більше 1 тисячі доларів. На думку опитаних, даної суми цілком вистачить на життя протягом місяця. При цьому середній рівень пенсії повинен бути 11 041 грн. А середня зарплата по країні - 19 275 грн.

Адже виявилося пересічні громадяни країни мають своє бачення рівня оплати праці. Так, до прикладу на одвічне питання, а чи треба взагалі платити депутатам зарплати, більшість українців (70%) відповідають ствердно, тоді як протилежної точки зору дотримується п'ята частина (22%) опитаних, а ще для 8% респондентів таке формулювання питання не влаштувало і вони не змогли дати однозначної відповіді.

Слід зазначити, що це опитування проводилося в період з 7 по 18 листопада 2019 року. Респондентів було всього 1805, а їх вік від 18 років і старше. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту та регіоном проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, АР Крим, та м.Севастополь).
Метод опитування - особисте формалізоване інтерв'ю. Максимальна похибка вибірки не перевищує +/- 2,4%.
Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук прокоментував скандал з величезними зарплатами окремим міністрам і державним чиновникам. Після скандалу Кабмін вирішив щомісяця публікувати на своєму сайті інформацію про доходи міністрів і їх заступників.
Також стало відомо, що слух про підвищення зарплат нардепів до 100 тисяч запустив екс-міністр Розенко. Спікер парламенту Дмитро Разумков стверджує, що народним депутатам підвищили зарплати всього на 3 тисячі.