Український бізнесмен, журналіст і політичний експерт Андрій Пальчевський прокоментував заяву президента України про те, що в його жилах тече єврейська кров. Відповідне відео з'явилося в Facebook журналіста.

"До питання про національності президент Зеленський сміливо, в стилі сучасного керівника визнав, що в його жилах також тече єврейська кров. Здорово сказано і відповідає в принципі стану речей в нашій країні, коли насправді ніякого природного антисемітизму в українців немає, як немає і упередженості проти будь-якої іншої національності", - говорить Пальчевський.

Також журналіст зазначив, що це не перший раз, коли перша і друга особа держави не є представником титульної нації.

Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua
Володимир Зеленський, фото: president.gov.ua

"Наприклад, Порошенко, Гройсман. Але Зеленський перший не тільки президент, який по крові, але і який про це говорить. Попередній президент замовчував, а решта взагалі не піднімали цю тему. Смілива заява. Маленький екскурс в історію: Бенджамін Дізраелі – перший єврей-прем'єр-міністр Великобританії йшов під своїм прізвищем, його звали – Веньямин Бенджамін (Беня по-нашому) Дізраелі, що в перекладі з Ізраїлю", - розповів він.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Пальчевський пояснив, що є велика різниця між національністю, етносом і прізвищем, тому що "наші люди вірять у прізвищі".

"Я хотів би побажати, для того, щоб українці були щасливі і еліта теж перебувала завжди у спокої, щоб люди, які оточують президента, представництво титульної нації теж займало гідне місце і тоді ось цей баланс буде дотриманий і нікого не буде хвилювати, то що у нас президент єврей, вірменин чи навіть калмик, головне, щоб в душі його і грудях билося українське серце", - резюмує Пальчевський.

Этнобаланс!

Этнобаланс!

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Maandag 20 januari 2020

Нагадаємо, Пальчевський розгромив верхівку Нафтогазу після суду.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський емоційно відреагував на заяву Гончарука.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський розкритикував ситуацію з Гончаруком.