Проєкт "Закону про працю" дає можливість роботодавцям звільняти працівників без обґрунтування, а пояснення міністра економіки Милованова з цього приводу дезінформують українців.

Про це пише bihus.info. Журналісти звернули увагу, що Милованов сказав неправду.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов написав цілий пост-розвінчання міфів щодо майбутньої трудової реформи. На своїй сторінці у Facebook Милованов серед іншого назвав неправдивим твердження про те, що проєкт нового закону дозволяє звільняти робітників без пояснення причин.

“НЕПРАВДА: Новий закон дозволяє звільняти робітників без пояснення причин”.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Ці слова міністра економіки Милованова суперечать положенням урядового проєкту "Закону про працю" та вводять в оману українців.

Проєкт "Закону про працю"

Однією з перелічених підстав припинення трудового договору в проєкті "Закону про працю" значиться: розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця. Вона деталізована у шести окремих статтях, які роз’яснюють умови звільнення.

Так стаття 35 "Розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця", на відміну від інших, не містить причин для звільнення. Зокрема, вона передбачає терміни для повідомлення про рішення розірвати договір, а також грошову компенсацію у разі їх порушення.

Тобто, ця окрема стаття як підстава для розірвання договору не забороняє звільняти працівників без повідомлення причин.

Нагадаємо, на українців чекають серйозні зміни в Трудовому кодексі.

Як повідомляв портал Знай.ua, Милованов назвав кількість українських ″нелегалів″

Також Знай.ua писав, Милованов підготував нове трудове законодавство, яке Кабмін вже затвердив