Верховна Рада прийняла скандальний законопроект №1210, який змінює правила гри для українського бізнесу. Відповідний допис опублікували на сторінці Romanenko Dreams&Nightmare Show у Telegram. Про зміни для українців шеф-редактор видання "Хвиля" Юрій Романенко поспілкувався з аналітиком Українського інституту майбутнього Данилом Моніним.

Скріншот, фото телеграм

"Верховна рада прийняла скандальний законопроект 1210, який кардинально змінює правила гри для українського бізнесу. Які будуть наслідки? Що нам розповіли про економічну політик Кабміну Олексія Гончарука запису розмови чаювання фінансового-економічного блоку Кабміну з керівництвом НБУ? Яким буде курс гривні в 2020 році в світлі курсу уряду на продажу ОВДП, щоб закрити дірку в бюджеті?", - йдеться у повідомленні.

Монін розповів, що по даному законопроекту виділено 10 кричущих зауважень, які вдалось виокремити із 1200 сторінок тексту зауважень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Це законопроект податкових консультантів, адже без них тепер не обійтись, - зауважив Монін. - Там прописана величезна кількість якихось нюансів, які важко зрозуміти, навіть якщо добре розбиратись у податках".

За його словами, змінено поняття дивідендів, це одне із туманних правил, Монін назвав його кричущим.

"І яким чином податкова перевірятиме - це буде просто пекло", - додав Монін.

Три позитивних моменти назвав Монін:

  • збільшують ліміт по ФОПах. Відтак, ліміт став:
    • для 1-ї групи – до 1 мільйона гривень на рік;
    • для 2-ї групи – до 5 мільйонів гривень на рік;
    • для 3-ї групи – до 7 мільйонів гривень на рік.
  • запущено на 10 років пришвидшену амортизацію на транспортні засоби і обладнання, раніше розповсюджувалось лише на комп’ютери;
  • була спрощена схема по обліку ліміту на податок на прибуток, зараз ліміт підняли з 20 до 40 млн грн.

"Покупка ОВДП іноземцями якраз стримала курс долара на рівні 24 грн за долар, - сказав Монін. - Ясне діло, це вигідно НБУ, бо вони готові тримати інфляцію на такому рівні. А позиція Мінфіну не зрозіміла, швидше за все - чим більше заженуть іноземців, тим більше шантажуватимуть Зеленського, що не треба рипатись".

Нагадаємо, у Верховній Раді прийняли новий закон для ФОПів: який "сюрприз" підготував Зеленський.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр Олексій Гончарук презентував у мережі новий додаток з програми "Держава в смартфоні", який називається "Дія".

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук прокоментував слова міністра економіки Тимофія Мілованова щодо того, що робити з ФОПами.