Варто нагадати нашим читачам, що нещодавно президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська знаходилися в Ізраїлі з робочим візитом. Там, дружина президента відвідала школу для учнів зі складною формою інвалідності.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Офісу Президента України.

Олена Зеленська, фото: president.gov.ua
Олена Зеленська, фото: president.gov.ua

Відомо, що особливістю школи "Ха-Двір ха-хадаш" в Єрусалимі є інтеграція дітей з особливими потребами в соціум. Тому акцент тут роблять швидше на соціальних аспектах, ніж на освітніх – вчать бути самостійними, справлятися в побуті, прищеплюють основи особистої гігієни.

"Як розповіли викладачі, кожен учень відвідує початкові уроки, музичні уроки, набуває соціальні навички через рух, декоративно-прикладне мистецтво. Тривалість занять різна – від 20 до 45 хвилин. У кожному класі не більше шести учнів. Всього в школі 29 дітей віком від 6 до 21 року. Зазвичай в Ізраїлі в таких закладах навчається до 70 осіб. З групових методів терапії практикують працетерапію, фізіотерапію, шиацу, верхову їзду, гідротерапію і т. д. Організовують екскурсії та щорічні спільні подорожі. Починаючи з 14 років, школярі працюють в учнівських майстереняї – займаються випічкою хліба, переробкою паперу і виготовленням посуду з вторсировини, садівництвом.", - зазначили в ОПУ.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, Юлія Мендель ледь не затьмарила першу леді зверненням до Зеленського: "Не можна дякувати".

Як повідомляв Знай.uа неспокійні румуни записали Зеленського до "загарбників", і списали все на Google перекладач: деталі конфлікту.

Знай.uа писав, авіакатастрофа літака МАУ: на борту судна була українка, підозрювана у торгівлі зброєю, перші деталі.