Український блогер, економічний і політичний оглядач Денис Івасенко звернув увагу своїх читачів на космічні зарплати чиновників. Відомо, що в Україні так звані "начальники" отримують зарплату більше, ніж Сполучені Штати Америки платять своєму лідерові Дональду Трампу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Дениса Івасенка в мережі Facebook.

Публікація Дениса Івасенко, Facebook
Публікація Дениса Івасенко, Facebook

"Знайшли ще двох начальників на держпідприємствах, які отримують зарплату більше, ніж США платять своєму президенту. Трамп отримує фіксовану цифру - $400 тис на рік без будь-яких премій за зростання ВВП або зниження безробіття. Це $33,3 тис на місяць. В Україні, як виявилося, платять більше. Першим розкрився Смілянський - директор "Укрпошти". У грудні він отримав понад 1 млн грн. Це $42,6 тис на місяць. Начальник "Укрзалізниці" Євген Кравцов задекларував зарплату в $33,8 тис на місяць. Не на багато, але більше, ніж у Трампа. І очолює трійку космічних зарплат директор ДП "Антонов" Олександр Донець. У грудні він отримав зарплату більше, ніж Смілянський - 1,2 млн грн. Це понад $50 тис. І ми ще не знаємо зарплату Коболєва, Вітренко і Лещенка. Вони відмовилися відповідати. Зеленський дав шанс попрацювати уряду Гончарука, якщо той вирішить питання аномальних зарплат в Кабміні і держкомпаніях. Але Гончарук, схоже, не збирається нічого робити.", - пише Івасюк.

Нагадаємо, глава "Укрпошти" Смілянський виправдався за космічну зарплату.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа Милованов з колегами хоче віддати за поїздки в Париж майже 10 мільйонів: всі деталі.

Знай.uа писав, у Міносвіти заявили, що українські ВУЗИ "халявних" грошей більше не отримають.