Петиція з проханням вивести з обігу усі монети з’явилась на офіційному сайті президента України Володимира Зеленського.

На думку автора цієї петиції монети дуже непрактичні, займають чимало місця та дорогі у виробництві. Крім того, на нові монети скаржаться люди з поганим зором, оскільки вони мало відрізняються одна від одної за розміром та на дотик.

"А ще вони всіх дратують. Окрім нумізматів. Особливу увагу хочу звернути на монети цінністю в гривню і більше. Я не знаю жодної людини яка б була б задоволеною введенням цих монет в грошовий обіг. Навіть, в маршрутних таксі, часто сварки через те, що хтось не хоче отримувати здачу монетою, а водій відповідає що йому вони також не потрібні", - пише автор петиції Андрій Винниченко.

Для того, щоб петиція потрапила на розгляд до голови держави, вона має набрати 25 тисяч підписів за три місяці із дня її публікації. В даний момент петиція щодо виведення з обігу монет набрала 52 підписи за 10 днів.

монети, ілюстративне фото з відкритих джерел
монети, ілюстративне фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Варто зазначити, що за останні п’ять років до президента було направлено майже 30 петицій, які стосуються монет — від прохання вивести усі монети з обігу до пропозиції замінити монетами усі паперові гроші. Є серед цих петицій і пропозиція повернути в обіг монети номіналом 5 копійок, виведені з обігу в жовтні минулого року.

Нагадаємо, що у Національному банку України повідомили, що обсяги купівлі та продажу валюти онлайн фізичними особами в 2019 році були майже рівними і становили по $1 мільярда.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України випустив нову пам'ятну монету, присвячену Харківському музею імені Миколи Сумцова.

Також портал Знай.ua писав, що впродовж найближчого року керівники українських підприємств очікують середнє значення обмінного курсу на рівні 27,43 грн/долар.