Завтра Нацбанк вводить в обіг нову ювілейну монету "75 років Чернівецькій області". Номінал монети – 5 гривень. На аверсі монети зображено Трьохсвятительську церкву Резиденції буковинських митрополитів на тлі Хотинської фортеці. А також - музиканта, який грає на трембіті. Під нею знаходяться стилізовані елементи - фрагменти нотного запису пісні "Червона рута", буковинського орнаменту та квітка. На реверсі - герб Чернівецької області.

"Це монета серії "Області України". Вона стане 17 за рахунком. Нацбанк ще не встиг випустити монети, присвячені всім областям. Думаю, користуватиметься популярністю серед нумізматів, адже серії, обмежені конкретним числом монет, як показує практика, популярніші за інші. Наприклад, зрозуміло, що областей в Україні 24, тому й монет – 24. А серія "Особистості" немає обмеженості, їх можна карбувати сотнями", - каже "Знай" нумізмат Денис Коновалов.

Виготовлена монета із нейзельбиру. У відділеннях НБУ її продаватимуть за 17 грн.

"Зазвичай такі розходяться у перших кілька днів по приватних колекціях, а потім з'являються на інтернет-аукціонах із утричі вищою ціною", - каже спеціаліст.

На його думку, за 5 років монета подорожчає у три рази.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Це якщо відштовхуватися від ціни 60-70 гривень, за якою найімовірніше її виставлять на інтернет-аукціоні перекупщики. За п'ять років така коштуватиме 180-220 гривень. Якщо гривня девальвуватиме й далі, то й ще дорожче", - прогнозує нумізмат.

Читайте також "Пам'ятні монети скуповують ще до того, як вони потрапляють у банки" - експерт

Нагадаємо, минулого місяця Нацбанк випустив чотири нові колекційні монети з нейзильберу і срібла. Перші 2 монети присвячені Петру Прокоповичу та Андрею Шептицькому. Третя – Успенському собору в місті Володимирі. Четверта –1000-літтю від смерті князя Володимира Великого.