Представника президентської фракції у Верховній Раді "Слуга народу" обрали віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи.

У понеділок, 27 січня розпочалась нова сесія Асамблеї в Страсбурзі на якій члена української делегації, нардепа від "Слуги народу" Олександра Мережко обрали віце-президентом ПАРЄ. Про це повідомсила колега Мережко по фракції у ВР, нардепка Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook.

"Посада віце-президента надзвичайно відповідальна, оскільки він при необхідності може підмінити президента і головувати на засіданні асамблеї або на дебатах (якщо не приймає в них участі в якості доповідача). Також віце-президент автоматично входить до складу бюро, яке веде засідання шляхом підготовки порядку денного сесій та визначення питань, які заслуговують на бути освітленими в доповідях ", - зазначила Кравчук.

Олександр Мережко в ПАРЄ, Фото: Facebook Кравчук

Нардепка розказала про досягнення Олександра Мережко, зазначивши, що він доктор юридичних наук, вчений і фахівець в області міжнародного права, голова комітету Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва. Має досвід викладання в США, Польщі, Індії, Азербайджані та Вірменії.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Знання специфіки цих країн також стане в нагоді при виконанні повноважень в рамках ПАРЄ", - написала парламентарій.

Варто зазначити, що в ПАРЄ відбулися зміни. Так, змінився президент Парламентської асамблеї ради Європи - ним став бельгієць Рік Дамс.

У той же день, 27 січня, депутати ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації. Більше 30 делегатів Асамблеїв підтримали цю ініціативу і тепер це питання протягом 2 днів буде вивчатися в ПАРЄ, після цього буде прийнято остаточне рішення.

Нагадаємо, Україна відновлює роботу в ПАРЄ

Як повідомляв портал Знай.ua, ПАРЄ ухвалила ганебні рішення щодо Росії