19 січня ізраїльське видання The Times of Israel опублікувало інтерв’ю у якому очільник нашої держави заявив, що “кількість обстрілів значно скорочується”, і це при тому, що насправді зменшення вогню в зоні ООС не спостерігається.

У відповідь на питання журналіста The Times of Israel, щодо прогресу у досягненні миру на Донбасі, Зеленський відповів наступне:

Є дуже складні питання. Я бачу прогрес, оскільки кількість обстрілів значно скорочується. Але все ще присутні - відповів Володимир Зеленський

Проте це твердження є цілком не правдивим.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні щодня збирає інформацію і звітує про ситуацію з безпекою у "Щоденних звітах" .

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

І згідно з аналізом їх даних можна стверджувати, що тенденції до зменшення вогню в зоні ООС не спостерігається. А навпаки, моментами є інформація про збільшення кількості порушень режиму припинення вогню.

Наприклад, 17 січня 2020 року в зоні проведення ООС місією ОБСЄ було зафіксовано 690 вибухів, в той час, як 17 січня 2019 року їх було 280, тобто, майже втричі менше. 16 січня поточного року було зафіксовано 280 вибухів проти 140 цього ж дня у 2019 році.

Загалом за два тижні, що передували інтерв’ю Зеленського (4-18 січня 2020 р.) Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ опублікувала 13 звітів про кількість порушень режиму припинення вогню у Донецькій та Луганській областях. З них у чотирьох ідеться про збільшення показника порушень режиму припинення вогню одночасно в обох областях і лише у двох – про зменшення таких показників одночасно в обох областях.

Також про збільшення кількості обстрілів заявив очільник Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко.

#НАЖИВО: Спільна прес-конференція Міністра В.Пристайка та Діючого голови #ОБСЄ Е.Рами.

Geplaatst door Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine op Maandag 20 januari 2020


Що стосується Мінського процесу і збільшення обстрілів, ми звісно стурбовані цим. Ми обговорювали це з новим діючим головою ОБСЄ, що це означає – спроби зриву процесу чи співпадіння багатьох факторів, які призвели до зростання обстрілів – сказав Вадим Пристайко

Про це він повідомив на наступний день після публікації інтерв’ю Володимира Зеленського, в якому останній стверджував протилежне.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністра України Олексія Гончарука запідозрили в брехні про подачу заяви про відставку особисто президенту України Володимиру Зеленському.


Як повідомляв портал "Знай.ua", команда президента України Володимира Зеленського була в шоці від рішення Білого дому припинити військову допомогу Україні.


Також "Знай.ua" писав, що подання Кабміну щодо звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА, що стало однією з найгучніших подій вересня.