Міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила, що найближчим часом накопичувальна пенсійна система в Україні вводитися не буде. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

"В короткостроковій перспективі навряд чи. У нас ще немає створеної інфраструктури, щоб це запрацювало, але вже є багато напрацювань. Взагалі дослідження за накопичувальною системою показують, що очікування людей щодо цієї системи занадто великі, люди не до кінця розуміють, скільки це буде коштів", - зазначила Соколовська.

За її словами, для запровадження накопичувальної системи спочатку потрібно створити її дизайн: хто буде платити внески, скільки вони будуть відсотків, зробити актуарні розрахунки, чи буде це вигідно людині.

Юлия Соколовская
Юлия Соколовская

"Я скажу таку річ - нам сьогодні нічого не заважає накопичувати собі на старість, але, на жаль, ми чомусь цього не робимо. Це насправді людська природа. Тому стимулювати людей накопичувати - це один з виходів. Але було б добре, якби люди розуміли і думали про старість заздалегідь", - заявила міністр.

Популярні новини зараз
Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

До речі, Соколовська успішно відкладає собі на заможну старість завдяки роботі у відомстві – у грудні 2019 року вона отримала зарплату в 217 тисяч гривень, тоді як за листопад - 56,6 тисяч гривень.

Нагадаємо, що екссуддя Верховного суду і колишній член Вищої ради правосуддя Алла Лесько отримує пенсію 177 571 гривень на місяць.

Як повідомляв портал Знай.uа, щорічно в Україні середній стаж 60-річних громадян скорочується, а вимоги до нього зростають.

Також портал Знай.uа писав, як знайти роботу на пенсії: головні секрети для тих, кому за 50 і вище.