Володимир Зеленський провів нараду з представниками Кабміну, Офісу Президента, "Нафтогазу" та інших відомств, на якому обговорювалося питання зменшення сум у платіжках за теплопостачання.

Відео зі зборів опублікувала прес-служба ОПУ в Facebook.

"Справді дуже багато людей сказали, що зменшилася платіжка. Але є люди, які не розуміють, чому в їх області платіжка не зменшилася або зменшилася не відчутно. І ще одне питання – що з'явилося у новій квитанції, а саме нова ціна за транзит", - сказав Зеленський.

У свою чергу прем'єр Олексій Гончарук заявив, що зменшення платіжок було одним із завдань президента та уряду вдалося виконати. Зокрема, за грудень 2019 жителі України отримали від 5% до 35% менше платіжку.

Зеленський на нараді
Зеленський на нараді

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"У нас 143 підприємства в 120 містах України істотно знизили вартість послуг, тобто фактично люди отримали меншу платіжку. Але у нас є області, які не відреагували на наш сигнал і не скористалися наданим урядом інструментом. Це Чернівецька та Миколаївська області", - повідомив глава Кабміну.

За його словами, у всіх проблемних областях у січні стовідсотково будуть зменшені суми в платіжках.

Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв підкреслив, що "Газпром" скоротив поставки газу в Європу. Але надлишок призвів до падіння ціни на газ на європейському ринку. Оскільки Україна імпортує газ, то її ціна є наслідком європейської ціни.

Коболєв додав, що зараз чиста ціна газу як товару на січень складе 4650 гривень. І в наступному місяці, в залежності від того, як буде коливатися європейський ринок газу, вона так само може залишатися на цьому рівні або дещо зменшиться.

Нарада щодо зменшення сум у платіжках за теплопостачання.

Президент України Володимир Зеленський провів нараду, на якій обговорювалося питання зменшення сум у платіжках за теплопостачання. Чому грудневе зниження у різних областях коливається від 5 до 35%? Чи вдасться вивести цей показник за січень і лютий на рівень 25-30% по всій Україні? З яких причин нарахування не зменшилися у Миколаївській та Чернівецькій областях? Про це та інше дивіться у влозі.

Geplaatst door Офіс Президента України op Zaterdag 1 februari 2020

Заступник голови ОПУ Юлія Ковалів вважає, що кожен споживач хоче подивитися, які тарифи в інших містах і скільки вказано в їх платіжках. Тому все слід зробити максимально прозоро, і люди будуть розуміти, куди йдуть ці гроші.

При цьому Зеленський зазначив, що уряд повинен говорити з людьми про проблеми і в якому конкретно місті їх можна спостерігати.

Нагадаємо, Гончарук розповів, що в січні і лютому люди повинні отримати знижки в платіжках за газ, як це було в грудні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський звернувся до українців і висунув вимогу.

Також портал Знай.uа писав, що Гончарук брудно блефував, коли подав заявку про відставку.