Український парламент наступного пленарного тижня 4-7 лютого може попередньо схвалити внесення змін до статті 76 і 77 Конституції України про зменшення конституційного складу Верховної Ради і закріпленні пропорційної виборчої системи (законопроект №1017) та направити його до Конституційного суду для отримання висновку щодо відповідності законопроекту статтям Конституції.

Верховна Рада, фото: president.gov.ua
Верховна Рада, фото: president.gov.ua

За даними, які вже існують та розміщені на сайті Верховної ради, профільні комітети пропонують народним депутатам попрацювати тако над наступними законопроектами про внесення змін до Основного закону.

Нововведення сприятимуть зміні та створенню незалежних регуляторних органів, а Національне антикорупційне бюро до прикладу зможе призначати на посаду та звільняти з посад директора НАБУ і директора державного бюро розслідувань (№1014).

Верховна Рада, фото Слуга народу
Верховна Рада, фото Слуга народу

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

У попередньому порядку денному - також йшла мова про законопроекти №1016, про внесення змін до Конституції України, про уповноважених Верховної Ради і №1027 про внесення змін до ст.81 Конституції про додаткові підстави дострокового припинення повноважень народного депутата. Їх перегляне ВР у вівторок.

На порядку денному на вівторок також звільнення Олени Бабак з посади міністра розвитку громад і територій та призначення Дениса Шмигаль віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку громад і територій.

Як відомо, затверджує порядок денний пленарних засідань погоджувальна рада керівників фракцій і груп. Його засідання відбудеться в понеділок.

В той час третя сесія Верховної Ради дев'ятого скликання відкриється у вівторок, 4 лютого.

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті законопроект №1017 як невідкладний 29 серпня 2019 року.

Верховна Рада попередньо схвалила і направила в КС законопроект №1014 3 вересня 2019 року, це всі скандально відома земельна реформа.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів нараду з Кабінетом міністрів та представниками Нафтогазу щодо питання зниження тарифів на послуги опалення для населення.


Як повідомляв портал "Знай.ua", у січні Держбюджет недоотримав 17 млрд грн, далі буде гірше.


Також "Знай.ua" писав, що Зеленський зрубав майже 5 мільйонів: в НАЗК оприлюднили декларацію президента