Політолог Юрій Романенко відреагував на ситуацію з двома платіжками за газ, які віднедавна почали отримувати українці. У НКРЕКП пояснили, що окрема платіжка, яку українці отримали в січні за розподіл газу, — це відокремлення платежу, який існував і раніше.

У свою чергу прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що розділення платіжок жодним чином не повинно вплинути на кінцеву суму платежу за газ.

"Коли мізків немає, то ти спочатку поділяєш платіжки за газ, а отримавши скажений негатив приходиш до такої думки", - зазначив Романенко і навів у приклад цитату Олексія Оржеля.

Олексій Оржель, фото: Facebook
Олексій Оржель, фото: Facebook

"Регулятор у нас незалежний, він повинен забезпечити баланс інтересів споживачів і галузі, але зараз опрацьовується, щоб не було окремих платіжок за транспортування і споживання газу. Щоб це була окрема величина, яку треба сплатити, але не дві платіжки, щоб не дратувати українців", – сказав Олексій Оржель.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Водночас Романенко зазначив, що його вразила також наступна реакція глави Мінекоенерго:

Романенко, фото скріншот з youtube
Романенко, фото скріншот з youtube

"Наприклад, обленерго, яке постачає електричну енергію, зможе постачати газ. Якщо ви купуєте в однієї компанії електричну енергію та газ, вони зроблять знижку. Вони повинні конкурувати за вас. Таким постачальником може стати Укрпошта. Вона доходить до кожного, вона доносить до кожного українця рахунок. Це означає, що вона може зібрати товари в один пакет і сказати: "Купуйте у мене, у мене дешевше", - пояснив глава Мінекоенерго.

І на завершення Романенко резюмував: "Тепер я зрозумів високі зарплати Смілянського. Він просто готувався стати Коболєвим".

Юрій Романенко, скріншот: Телеграм
Юрій Романенко, скріншот: Телеграм

Нагадаємо, закон про медіа та дезінформацію: українці стали "маріонетками" влади без свободи слова?

Як повідомляв портал "Знай.ua", у мережі сплив новий запис Труби щодо "репресій", обстановка загострюється: "Будемо ї***ти Третьякова"

Також "Знай.ua" писав, перегони за крісло мера Києва: Пальчевський дихає в потилицю Кличку