"Укрзалізниця" підписала з німецькою компанією Deutsche Bahn меморандум про взаєморозуміння.

У середу, 5 лютого, "Укрзалізниця" підписала меморандум про співпрацю з німецьким залізничним перевізником Deutsche Bahn і компанією DB Engineering & Consulting GmbH.

Документ підписали під час зустрічі української делегації на чолі з прем'єром Олексієм Гончаруком та делегації компанії Deutsche Bahn на чолі з членом правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональдом Пофаллою.

Фото: пресс-служба Министерства инфраструктуры

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук зазначив перед підписанням документа, що на першому етапі передбачається надання німецькою стороною консультаційних послуг щодо реформування української компанії, але він сподівається, що сьогоднішня подія є першим кроком для глибшої співпраці двох компаній в майбутньому.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Ми сподіваємося, що ваш досвід і фахівці допоможуть якнайшвидше реформувати "Укрзалізницю", - сказав глава уряду.

Просто зараз підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Укрзалізницею та Deutsche Bahn.

Geplaatst door Олексій Гончарук - Прем'єр-міністр України op Woensdag 5 februari 2020

Нагадаємо, що нещодавно Гончарук виступив з голосною заявою щодо Укрзалізниці. Перебуваючи на економічному форумі у Давосі, прем'єр заявив, що уряд хоче віддати "Укрзалізницю" німецькій компанії Deutsche Bahn в управління на 10 років.

Однак, вже наступного дня на своїй сторінці в Facebook Гончарук повідомив, що співпраця з Deutsche Bahn не передбачає продажу або концесії "Укрзалізниці", таким чином спростувавши чутки, джерелом яких він сам і виступив.

Варто зауважити, що німецька компанія Deutsche Bahn AG проводить активну політику з розширення свого бізнесу в Європі, постійно інвестує в покупку нових компаній і розширення діяльності.

Нагадаємо, раніше ми писали, як будуть співпрацювати Укрзалізниця і німецька Deutsche Bahn.