Варто розповісти нашим читачам, що в Україні у середу, 5 лютого, відбулися два інциденти, які можуть спричинити за собою далекосяжні наслідки для майбутнього.

Про це пише блогер і журналіст Сергій Лямець спеціально для порталу "Хвиля".

"Перше — Комітет Ради зі свободи слова схвалив закон "Про медіа", який особисто я називаю "закон про затикання ротів". Цей закон дозволить владі блокувати і вимикати незручних журналістів та блогерів від професії. Друге — це обшуки СБУ на студії "1+1". Дуже символічно, ну дуже.", - зазначає Лямець.

У Раді, фото facebook "Слуга народу"
У Раді, фото facebook "Слуга народу"

Далі журналіст пояснив, що ж все це означає і як може змінитися життя в медіасфері України.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

обшуки СБУ в офісі 1+1, кадр з відео
обшуки СБУ в офісі 1+1, кадр з відео

"Шокує хоча б те, що розробник закону "Про затикання ротів" — голова Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який ще вчора обіймав посаду генпродюсера "1+1". Людина, яка при найменшомму натиску влади тут же волав "допоможіть" на весь медіа-ринок, і отримував підтримку - сьогодні готується до ролі головного гестапівця. Точно говорить народна мудрість: "Не копай яму своєму ближньому, сам туди потрапиш". Ткаченко ще не потрапив до ями. Але я сподіваюся, що як мінімум протверезіння прийшло в таборі Ігоря Коломойського, який просував і Олександра Ткаченка, й Андрія Богдана. А знаючи Коломойського, яма для павликів морозових не за горами. Просто дивує, що СБУ наважилося публічно атакувати телеканал, без якого Володимир Зеленський не став би президентом, а Іван Баканов — керівником СБУ.", - заявив Лямець.

Нагадаємо, Сивохо поставили на місце з "пенсійними обіцянками".

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський розкрив причини обшуків на 1+1: "Дубинський в свій час....".

Знай.uа писав, депутат пообіцяв побити старого колегу за образливе прізвисько.