Заступник генерального прокурора Віктор Чумак відреагував на обшуки українського телеканалу "1+1". Відтак, він заявив, що не варто забороняти правоохоронцям виконувати свою роботу, навіть якщо це ЗМІ всеукраїнського масштабу.

Про таке він повідомив для "Радіо Свобода".

Варто зауважити, що на днях у приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" відбувається обшук робочих місць журналістів офіцерами СБУ. За попередньою інформацією, правоохоронці шукали звукозаписувальний пристрій, яким нібито журналіст Євгеній Куксін записував очільника уряду Олексія Гончарука на нараді про економічну ситуацію в країні.

"Я завжди був поборником свободи слова і зараз абсолютно на цих позиціях. Але давайте не будемо плутати свободу слова з можливим злочином і розслідуванням цього злочину... Не можна забороняти правоохоронним органам виконувати свою функціональну діяльність лише за те, що це ЗМІ загальнонаціонального масштабу", - заявив він.

Віктор Чумак, фото: nbnews.com.ua
Віктор Чумак, фото: nbnews.com.ua

Популярні новини зараз
Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Українцям чітко відповіли з приводу індексації пенсій
Показати ще

Окрім цього, Чумак додав, що обшуки на телеканалі проводилися через нібито розміщення в офісі прем'єр-міністра прослуховуючих пристроїв, а не через поширення певної інформації.

"Якщо у правоохоронців є підстави провести обшуки в місці, де, вони вважають, може містити інформацію, пов'язана з цим злочином, вони повинні це зробити? Чи повинні", - підсумував він.

Нагадаємо, в СБУ пояснили, навіщо прийшли в офіс "1+1", журналісти теж не стали відмовчуватися.

Як повідомляв портал Знай.uа, Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченку боком, обшуки в "1+1" лише початок

Також "Знай.ua" писав, що про жоден тиск на телеканал "1+1" або утиски свободи слова мова не йде, і йти не може - Іван Баканов