Президент України дав відповідь журналістам "Радіо свободи" щодо випробувального терміну Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зеленський сказав, що ще не вирішив, чи лишиться міністр на своїй посаді.

"Я не знаю. Я не маю що вам відповісти", - з широкою усмішкою сказав президент журналістці.

"Знаєте, дуже багато речей, резонансних справ, які зараз є в суспільстві. Ми чекаємо на результат. Реальний, не на словах, а дієвий. І Шеремет, і Гандзюк, інші такі дуже гучні кримінальні справи, тому давайте почекаємо. Треба результат", – продовжив Зеленський.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Раніше президент заявив, що дає міністру випробувальний термін строком до нового року. Але більше ніж місяць потому як термін закінчився, Зеленський все ще нає відповіді, чи продовжуватиме Аваков очолювати МВС.

Арсен Аваков є міністром внутрішніх справ ще з 2014 року. Він є єдиним посадовцем з попередніх Кабінетів міністрів, що зміг зберегти свій "портфель".

Те, що Аваков залишився на посаді, викликало неоднозначну реакцію громадськості. У багатьох громадян ім'я міністра асоціюється з провалом реформи поліції, нерозкритими резонансними справами, корупційними скандалами та продовженням свавілля в правоохоронних органах.

Нагадаємо, раніше Зеленський запропонував залишити Авакова: "Ми його підтримуватимемо".

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Зеленського знайшли заміну Авакову: хто займе пост глави МВС.

Також "Знай.ua" писав, що Сурков кидав папери і кричав "ми так не домовлялися": Аваков розповів про істерику російської делегації.