Стало відомо, що у квітні нормандська зустріч може не відбутися. Сумніви на цей рахунок вже заявили обидві сторони: Росія і Україна. Про це повідомляє Telegram-канал Klymenko Time.

Володимир Зеленський і Володимир Путін

Так, днями глава МЗС України Вадим Пристайко для Reuters заявив, що сумнівається в проведенні зустрічі в "нормандському форматі", так як підготовка до неї навіть не почалася. Очевидно, що мова йде про попередні зустрічі між главами МЗС і радниками лідерів країн.

Заступник глави МЗС Росії Андрій Руденко заявив, що особливого сенсу зустрічатися немає, тому що все, про що домовилися в грудні в Парижі, виконаний лише договір про обмін полоненими. Також Москва очікує, що Київ закріпить в законодавстві "формулу Штайнмайера" і забезпечить законом дію на постійній основі особливого статусу Донбасу. До того ж, Руденко говорив про розведення сил в 3 місцях, нових пунктах пропуску та розмінуванні – це робота обох сторін.

Андрій Руденко

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Схоже, що поки росіяни традиційно тиснуть на Київ, підвищуючи ставки для торгів з більш приватних питань, наприклад, вибір пунктів для розведення сил (у Мінську погодили лише один).

Є ймовірність, що наступна зустріч відбудеться трохи пізніше. На даний момент у Москві та Києві проводять кадрові перестановки в службі президентів, які торкаються питання конфлікту на Донбасі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що збройний конфлікт на Донеччині триває вже шостий рік, але в Кримінальному кодексі України відсутня стаття про відповідальність за злочини проти людяності.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент Володимир Зеленський заявив про готовність розпустити Верховну Раду 9-го скликання і оголосити дострокові парламентські вибори.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський вважає, що президент РФ Володимир Путін розуміє, що війну на Донбасі треба закінчити.