Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет прокоментував плани Кабінету міністрів України провести перепис населення непідконтрольних державі територій. Для цього у відомстві планують звернутися до супутникової зйомки, а консультації йдуть зі спеціалістами ООН.

Про це стало відомо з усних повідомлень міністра.

Така пропозиція викликала досить жорстку реакцію громадськості. Нещодавній перепис населення, яким також керував Дубілет, засновувався на аналізі даних з мобільних телефонів - і вже був розкритикований за методологічну недосконалість і малу практичну користь. При аналізі ж даних з супутників результат буде ще приблизнішим і менш достовірним.

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет

За допомогою супутникової зйомки у міністерстві планували виправити той недолік попереднього дослідження, що воно не брало до уваги окупований Донбас і анексований Крим.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Нагадаємо, раніше Дубілет взявся перерахувати зарплати Зеленського, Разумкова, Гончарука - що з цього вийшло.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дубілет зізнався, що буде з персональними даними українців: "Треба позбутися...."

Також "Знай.ua" писав, що українці зможуть перевірити квитанції і оплатити послуги онлайн, як працює новий сервіс.