У фракції "Слуга народу" відреагували на заяву Комітету виборців України стосовно того, що у політичній силі Зеленського немає ні одного "живого" працівника, а також ймовірну причетність до відмивання грошей.

Відповідний допис з відповіддю опублікував на власній Facebook-сторінці нардеп Олександр Качура.

Варто зауважити, що на днях КВУ проаналізував останній звіт політичної партії "Слуга Народу" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру та заявив, що відповідно до нього в партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

"Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі… Ситуація з нулями в звіті "Слуги Народу" може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах", - повідомлялося тоді.

Володимир Зеленський, Офіс президента
Володимир Зеленський, Офіс президента

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наразі "слуги" відреагували на це, а також спробували спростували цю інформацію.

"Невже партія не може вважатися партією, якщо в ній не працює прибиральниця і бухгалтер? І взагалі, складається враження, що на думку КВУ, партія існує для того, щоб платити комусь за щось гроші. І не важливо за що – головне, що це потрібно робити. Ми не виключаємо, що це може бути черговим замовленням людей, які втратили владу і будь-якою ціною хочуть повернути собі країну, яку багато років вважали своїм бізнесом.", - йдеться в повідомленні.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Також у "Слузі народу" навели відповідні аргументи:

  • Аналітичне та інформаційне забезпечення роботи наших депутатів здійснюють їхні помічники і Секретаріат фракції "Слуга Народу". Для цього не потрібно когось додатково наймати в партію.
  • Партія починається не з офісу, і не з кавоварки, а з ідей і підтримки людей. Ми робили президентські вибори Зеленського з будинку, в якому кімнати були перероблені під кабінети. Нам протистояли люди, в руках яких був апарат чиновників, водіїв, охоронців, бухгалтерів і прибиральниць.
  • У Комітеті виборців кажуть ніби у нас немає жодного "живого" осередку. Живими в КВУ чомусь вважають лише осередки зі статусом юридичної особи. Як при "совку" – якщо є своя печатка, значить, є і організація.
  • Хоча закон про політичні партії передбачає, що осередки можуть створюватися і без статусу юрособи. Щоб про це дізнатися – потрібно всього лише відкрити закон.

Скріншот допису

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Слуга народу" потрапила в новий скандал: 23-річний офіціант із села фінансував партію Зеленського, знайдено докази.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ЗМІ з'ясували, хто спонсорує "Слугу народу", в це складно повірити.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні хочуть заборонити партію "Слуга народу".