На 92-му році життя помер Хосні Мубарак. Він був президентом Єгипту протягом 30-ти років. Хосні Мубарак очолював Єгипет з 14 жовтня 1981 року — і до революції 11 лютого 2011 року, коли пішов у відставку.

Мубарак пішов з президентського посту у 2011 році на тлі так званої Революції в Єгипті. У квітні 2011 року Мубарак був узятий під варту, проти нього і його синів почався судовий процес. Процес над Мубараком характеризувався тим, що експрезидента то визнавали винним у корупційних злочинах, то виправдовували.

Хосні Мубарак, скріншот: YouTube
Хосні Мубарак, скріншот: YouTube

Хосні Мубарака було призначено віцепрезидентом Республіки Єгипет після тривалої служби в Єгипетських ВПС. Він став президентом після того, як чинного президента Садата вбили на військовому параді 6 жовтня 1981 року.

Після своєї відставки у 2011 році Мубарак передав владу Вищій раді збройних сил. Опісля відбув кількарічне ув'язнення за звинуваченням у корупції та перевищенні повноважень, звільнений 2017 року. Повідомляється, що наприкінці правління статки Мубарака та його сім'ї оцінювали на суму від 1-5 до 40-70 мільярдів доларів США.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помер найстаріший чоловік на Землі, кому перейде титул 112 річного японця

Як повідомляв портал "Знай.ua", як продовжити життя на 10 років: унікальний експеримент дав шанс мільярдам людей

Також "Знай.ua" писав, секрети довголіття від англійської королеви Єлизавети II: гени, вино, дієта і оптимізм