Колишній генерал податкової міліції, блогер і політичний оглядач Юрій Атаманюк нагадав своїм читачам, про те, що незабаром український президент Володимир Зеленський повинен відреагувати на законопроєкт 1210. Відомо, що даний проєкт закону може вирішити долю українського бізнесу.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Юрія Атаманюка у своєму Telegram-каналі.

Володимир Зеленський, фото Getty Images
Володимир Зеленський, фото Getty Images

"Друзі! Вчора був останній день, коли президент повинен визначитися за законопроєктом 1210. Підписати або ветувати. Нагадаю, що автором є Данило Гетманцев. В житті нічого не створив, не розуміє, як працює бізнес і які фатальні наслідки на нас чекають. Самоусунення Маркарової зрозуміло, їй лише б ОВДП через банк Акорд не заважали продавати, та з Верлановим ПДВ пиляти." - заявив Атаманюк.

Публікація Юрія Атаманюка, Telegram
Публікація Юрія Атаманюка, Telegram

Далі експерт у своєму зверненні визначився з аргументами, чому такі дії можуть "знищити бізнес".

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Отже, чому цей законопроєкт на корені знищить бізнес-активність в Україні: По-перше. Період перевірок фізичних осіб збільшується з 3-х до 7 років. Збільшення штрафів в рази. Штраф виписується відразу з актом, а не після процедур оскарження. По-друге. Оцінка ділової мети всіх зовнішньоекономічних операцій виключно покладається на думку інспектора. По-третє. Попереду всіх країн Європи імплементація кроків BEPS за 100% декларування усіма фіз особами іноземних компаній. В країні, де охолоджується економіка, не проведено амністію з нульовим декларуванням, коли поруч знаходяться Угорщина, Естонія, Кіпр із пільговою податковою політикою і можливістю отримання податкового резидентства, введення таких нововведень зацементує Україну як колонію. Чи почує президент бізнес або піде на поводу профано-дебільного оточення побачимо сьогодні-завтра...", - пише Юрій Атаманюк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Атаманюк запропонував альтернативу розпусникові Нефьодову - "Нікчемний бородатий ссавець".

Як повідомляв Знай.uа "Цинічно мають всіх нас за ідіотів": Атаманюк прокоментував "досягнення" уряду Гончарука.

Знай.uа писав, за крок від прірви: Атаманюк назвав рокову помилку, до якої українців веде влада.