Із займаної посади можуть звільнити голову Київської місцевої прокуратури № 6 Олександра Авдєєнко. Рада прокурорів України (РПУ) рекомендовала генеральному прокурору прийняти таке рішення у зв'язку з неналежним виконанням посадових обов'язків. Примітно, що протягом останніх років близькі родичі прокурора стали учасниками корупційного скандалу і резонансного смертельного ДТП.

Не дивлячись на те, що минуло більше року, прокурор до сих пір обіймає свою посаду, а прохання ради прокурорів України (РПУ) залишилося не задоволеним.

Луценко і Ситник, Фото з сайту Настоящее Время
Луценко і Ситник, Фото з сайту Настоящее Время

Про це стало відомо рішення Ради прокурорів України від 26 грудня 2018 року № 154.

"Рекомендувати звільнити Авдєєнко Олександра Андрійовича з посади керівника Київської місцевої прокуратури № 6 р. Києва", - йдеться в документі.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Крім того, СПУ відмовив Авдєєнко в задоволенні його клопотання про направлення на перевірку матеріалів щодо внесення рекомендацій щодо його звільнення.

Рішення про звільнення Авдєєнко прийняли після розгляду відповідного подання про його звільнення у зв'язку з неналежним виконанням посадових обов'язків.

Разом з тим, як пише видання "Резонанс", Авдєєнко був звільнений з посади у минулому році 26 грудня, як тільки Рада прокурорів прийняв зазначене рішення. Зараз посаду керівника прокуратури №6 вакантна, оголошено конкурс.

Скріншот декларації

У прес-службі прокуратури Києва поки не коментують цю справу. Цікаво, що у декларації прокурора - скромна заробітна плата, декілька квартир у Києві, мають з дружиною дві автівки - Skoda 2015 року випуску і Audi Q5 2017 року випуску.

Також стало відомо, що Олександр Авдєєнко подав свою кандидатуру на конкурс голови Печерської районної Державної адмінстрації і має намір очолити структуру. Громадськість дуже здивована такою скомпрометованою кандидатурю на посади голови держадміністрації, адже з таким "багажем" негативу людина навряд чи має очолювати потужну структуру у столиці.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Офісі генерального прокурора заявили, що вперше застосували норму про заборону неперсонального голосування (так званого "кнопкодавства") у Верховній Раді.

Як повідомляв портал Знай.uа, політолог Юрій Романенко звернувся до президента Володимира Зеленського з важливою заявою.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський отримав жорстку відповідь на бійню в Нових Санжарах та коронавірус в Україні.