Президент України Володимир Зеленський заявив, що вже незабаром в Гаазі відбудуться чергове слухання щодо аварії літака рейсу МН17 над Донбасом, де ймовірно з'являться нові подробиці цієї катастрофи.

Про таке він розповів в інтерв’ю турецькому телевізійному каналу "ТРТ".

Варто зауважити, що ще у 2014 році пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованих Донбасом. На борту лайнера знаходилися 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Зеленський, фото - Офіс президента
Зеленський, фото - Офіс президента

"Наступне слухання відбудеться в Гаазі 9 березня. Ми допомагаємо і співпрацюємо настільки, наскільки володіємо інформацією. У суді в Україні провели розслідування, в якому взяла участь велика кількість людей. Ми сподіваємося, що дізнаємося правду найближчим часом", - сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Окрім цього, за його словами, потрібно знайти винних у збитті літака, адже це має важливе значення для тих, хто втратив рідних і близьких в результаті аварії літака.

"Крах МН17 було великою трагедією і болем, яка до сих пір триває для сімей і близьких загиблих. І я впевнений, що цей біль ніколи не пройде, а правда зможе лише трохи його вгамувати", - підсумував український лідер.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв портал Знай.ua, в ЗМІ з'явилася інформація, що в аеропорту "Схіпхол в Амстердамі, столиці Нідерландів, сталася НП - невідомий захопив пасажирський літак.

Також портал Знай.uа писав, що влада Ірану відзвітувала щодо аварії борту МАУ: "Якщо літак збила ракета..."