У Верховній Раді народним депутатам презентували посібник "Гендерна рівність: міфи, факти і державна політика". А зробило це Міжфракційне об'єднання "Рівні можливості" за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Про це повідомляє представництво ООН в Україні.

Відтак, як відзначається, мета посібника - це викласти ключові факти, а також продемонструвати сучасні тенденції реалізації державної політики з питань гендерної рівності.

Верховна Рада, фото: Знай.uа
Верховна Рада, фото: Знай.uа

"Рівність між чоловіками і жінками є базовим правом людини і однією з ключових цінностей країн Європейського Союзу і згадується в угоді про Асоціацію між Україною та ЄС. Ми пишаємося тим, що підтримуємо Верховну Раду України, в тому числі, і в питаннях впровадження гендерного підходу в законодавчу роботу", - заявив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Варто зауважити, що наразі відсоток жінок в новообраному парламенті України знаходиться на історичному максимумі - майже 21% (в порівнянні з 12% в попередньому скликанні), але все ще нижче, ніж в середньому в парламентах європейських країн.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що незабаром у Гаазі відбутися чергове слухання по аварії літака рейсу МН17 над Донбасом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський видав "жарт" про "зади" українців.

Також "Знай.ua" писав, що Володимиру Зеленському пояснили, як сформувати нормальний уряд.