Президент Володимир Зеленський назвав війну на Донбасі "замороженим конфліктом", який можливо завершити тільки шляхом діалогу. Стенограму інтерв'ю глави держави виданню The Guardian оприлюднено на сайті ОПУ.

"Я досі вважаю, що заморожений конфлікт – це зараз. Там стріляють, ну, пострілюють. На жаль, гинуть, але так скрізь (де є конфлікти). У Грузії, Абхазії теж стріляють. Буває. Просто часу минуло, менша межа, менша територія, інший рельєф. Тобто інші умови. Люди все одно втомлюються воювати. З роками, звичайно, кількість жертв буде зменшуватися. Але наше завдання – це закінчити. Тому я так і бачу, що рік – на всі домовленості, а далі – реалізація", – пояснив він.

Зеленський впевнений, для встановлення миру "потрібен однозначний діалог з Росією, тому що ні одна війна ще не закінчилася добре".

Володимир Зеленський, скрін з відео
Володимир Зеленський, скрін з відео

"Є у нас і такі політики, які багато кричать, говорять: "Завтра в бій йдемо. Зайдемо на Донбас. Зайдемо в Крим. Повернемо нашу землю". Ми дуже хочемо повернути (наші території), але сотні тисяч людей можуть загинути. Може, мільйони. Може бути повномасштабна війна. Тому це – шлях вікінгів. Ми вже давно живемо в зовсім іншому, сучасному світі", – зазначив глава держави.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За його словами, Україна не повинна вибирати, як наносити удар і атакувати.

Володимир Зеленський, фото - Getty Images
Володимир Зеленський, фото - Getty Images

"Це неправильно. Якщо на нас нападуть, якщо буде продовжуватися ескалація, звичайно, ми будемо відповідати. Жорстко відповідати. У нас сильна армія, ми дуже підросли за останні роки. Я вважаю, що у нас одна з найсильніших армій в Європі. І це, до речі, підтверджують: європейські, американські військові експерти. Тому... Але потрібно спробувати без війни", – заявив Зеленський.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський показав найбільш "нестерпне" місце в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського для The Guardian фотографував спец з РФ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський розповів про свої стосунки з Коломойським і Богданом.