Підсумки Тристоронньої контактної групи, що відбулася 11 березня 2020 року, засвідчили відразу кілька принципових речей щодо того, як тепер, в "епоху Єрмака" в ОП, будуть проходити переговори в рамках ТКГ і як буде вирішуватися доля інших форматів і "мирних ініціатив".

Політолог Юрій Романенко зазначив, що через поширення коронавірусу тема Донбасу тимчасово зникла з виду. Про що домовився Андрій Єрмак на зустрічі у Мінську пише Хвиля.

Андрій Єрмак, скріншот: YouTube
Андрій Єрмак, скріншот: YouTube

"Через коронавірус пішла з виду тема з Донбасом. А там вчора був епічний момент. Схоже, що Єрмак вирішив почати прямі переговори з ОРДЛО. Зеленський може і не розуміє, що відбувається, але коли його почнуть виносити, то це буде цікавити, що він розумів або не розумів. Поки що очевидно одне — в умовах, коли світ летить в прірву через вірус і глобальної економічної кризи, Зеленський вирішив, що можна продати одну тему — мир за будь-яку ціну. Ось ця будь-яка ціна його і погубить" - зазначив Романенко. Юрій Романенко

Слід очікувати, що про склад переговорних делегацій і результати переговорів Україна буде дізнаватися з російських ЗМІ, або ж з джерел окупаційних адміністрацій. Адже саме з російських ЗМІ стало відомо, що 11.03.2020 пройдуть переговори нового глави ОП заступник голови адміністрації президента РФ Дмитром Козаком. В українських медіа ця новина з'явилася як передрук російських джерел, і була підтверджена офіційно лише ввечері 11.03 публікацією на сайті ВП.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також наголошується на затертих заявах про "червоні лінії, які ніколи не будуть перейдені". Відбувається повна реалізація російських побажань щодо наступних відводів на окремих точках, і втілення давньої російської мрії про ослаблення оборони.

Донбас, скріншот: Facebook / ООС
Донбас, скріншот: Facebook / ООС

Росія і підконтрольні їй бандформування не виконали попередню частину своїх зобов'язань, і тепер намагаються продати одну лише можливість такого виконання якнайдорожче. Про куди більш очевидно незручні моменти, ніж такі технічні складові врегулювання відкриття КПВВ на тих або інших ділянках, на зразок "консультативних рад" українські перемовники теж будуть намагатися відмовчуватися.

В України залишається тільки надія на те, що ОБСЄ буде опублікований текст рішення про створення цієї ради, який згадувала Хайді Грау. Або ж доведеться чекати, поки представники нашої держави, "ефективні перемовники" зволять поговорити з тим народом, який вони, власне, і уповноважені представляти.

Обстріли на Донбасі, скріншот: Facebook / ООС
Обстріли на Донбасі, скріншот: Facebook / ООС

Водночас ті, хто воював за Україну в найстрашніші для неї роки цієї війни, ті, хто не перший день аналізує ситуацію навколо ТКГ і нормандського формату, і без того вкрай роздратовані комунікаційним стилем команди Зеленського і відсутністю чіткої стратегії щодо війни – як щодо самих бойових дій, так і битв у політико-дипломатичній площині.

Готовність до відкриття КПВВ в Щасті – це стратегічний програш за всіма статтями. І в плані перспектив оборони Луганщини, і в переговорній складової. А ось можливість прямих переговорів з бойовиками, ще й під вивіскою ТКГ, тобто нівелювання самого сенсу цієї абревіатури – це просто точка неповернення.

Скріншот: Телеграм / Romanenko Dreams&Nightmare Show
Скріншот: Телеграм / Romanenko Dreams&Nightmare Show

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коломойському не дзвонить, Богдана не знає – Зеленський виправдався за відносини з олігархом і "колишнім"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єрмак помчав у Мінськ на зустріч з путінським посланцем, про що домовлялися. Глава ОП Андрій Єрмак у Мінську зустрівся з представником РФ Дмитром Козаком

Також "Знай.ua" писав, коронавірус спричинив паніку в Україні - долар злетів, обмінники "атакують"