Новий Кабмін продовжує працювати в неповному складі – не затверджені парламентом четверо міністрів. Також призначені виконувачі обов'язків: міністра енергетики – Віталій Шубін, міністра економрозвитку – Павло Кухта, міністра освіти і науки – Юрій Полюхович і міністра культури – Світлана Фоменко. Декларації кандидатів були подані 4 березня, але через кілька днів деякі з них було виправлено.

Віцепрем'єр і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров забув вказати у першій декларації автомобіль Ауді Q8 2019 року випуску, купівлю нерухомості на суму 1,1 млн грн, банківський кредит на суму 480 тис. грн, і фірми, кінцевим бенефіціаром яких він є – ТОВ "Стадимир" і ТОВ "5 служба". Також він додав суму готівкових доларів (тепер 280 тис. замість 200 тис.) і зменшив банківські суми в гривнях та євро.

Дмитро Кулеба, скріншот: YouTube
Дмитро Кулеба, скріншот: YouTube

Новопризначений міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доповнив декларацію двома банківськими рахунками на загальну суму 116 274 грн і розширив перелік своїх доходів за 2019 рік, вказав зарплату дружини – майже 724 тис. грн за рік. Такі уточнення відразу перевели міністра в ранг мільйонерів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль додав в оновлену декларацію соціальні виплати, які отримувала його дружина, – 25 тис. грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Найбільше квартир задекларував віцепрем'єр і міністр з питань євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко – 6. Одна зі статей доходів сім'ї – здача нерухомості в оренду. За минулий рік дохід подружжя від цього виду діяльності становив 336 тис. грн.

Здача квартир в оренду приносить дохід і сім'ї міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Всього міністр задекларував 5 квартир. За минулий рік таким чином сім'я заробила 150 тис. грн. Є у Чернишова й будинок під Києвом, оціночна вартість – 945 тис. грн.

У міністра соціальної політики Марини Лазебної у декларації зазначено теж п'ять квартир. Ще одна квартира — в Росії. Міністр володіє нею з 2009 року.

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

Водночас жодної квартири немає у прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, і у членів його сім'ї теж. Прем'єр задекларував тільки будинок у Львові, що належить його дружині. Крім ділянок у Львові прем'єр і його дружина володіють також двома ділянками в Хоросниці (також Львівська область) площею по 22 сотки.

У глави МВС Арсена Авакова немає квартир у Києві. Однак є одразу три в Харкові. У Києві у міністра є власний готельний номер площею 77 кв. м, який він викупив у 2016 році. У Харківській області — дві ділянки по 12 соток, які належать сім'ї з 1998 року.

Міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб, судячи з декларації, теж не має ніякої своєї нерухомості в Києві, хоча місцем його постійної реєстрації значиться саме столиця. У декларації є відомості тільки про службову квартиру в Чернігові, власником якої значиться Міністерство оборони. Також у нього є земельна ділянка в Козелецькому районі.

Найпросторіший будинок вказав у декларації новий міністр охорони здоров'я Ілля Ємець. У нього є квартира площею 44 кв. м, яка в декларації оцінена всього у 18 тис. грн. Також вказано житловий будинок в Києві, який оцінений у 144,4 тис. грн (5,8 тис. доларів). А вартість ділянки у 10 соток, на якій цей будинок розташований, – в 195 тис. грн.

Олег Немчинов, скріншот: YouTube
Олег Немчинов, скріншот: YouTube

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчинов вказав у декларації три квартири: дві у Львові і одну у Києві. Також у нього є кілька земельних ділянок у Львівській області і один будинок. Рекорд по "землеволодінню" належить саме йому – 5 ділянок різних розмірів, загальна площа землі у власності – 2 гектари і 54 сотки.

Віце-прем'єр і міністр з питань тимчасово окупованих територій Олексій Резніков – на другому місці за площею наявної землі. У нього у власності з 1 січня 2012 року – 6 земельних ділянок загальною площею 11 138 кв. м, або 1,1 гектара. Всі вони розташовані у Бориспільському районі. Також міністр задекларував 3 квартири в Києві і записав будинок в елітному селищі Козин під Києвом, який орендує.

Міністр фінансів Ігор Уманський вказав у декларації три квартири. Також він зазначив у декларації будинок в селі Капустяна (Обухівський район), ділянку площею 10 соток в Броварському районі, що належить дружині.

У глави МЗС Кулеби Дмитра тільки дві квартири в Києві: одна площею 53 кв. м, друга – площею 126 кв. м. Інша нерухомість в декларації відсутня.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій володіє лише однією квартирою. У декларації також зазначено, що у розпорядженні міністра є дачний будинок в Києві, але він належить іншій особі, а Криклій має право безкоштовного користування цією нерухомістю.

Денис Малюська, скріншот: YouTube
Денис Малюська, скріншот: YouTube

Міністр юстиції Денис Малюська, батько чотирьох дітей, вказав у декларації лише одну власну квартиру в Києві – площею 35 кв. м. В декларації є згадка про квартиру батька і про простору квартирі в селищі Юрівка Києво-Святошинського району, яка записана на Марію Духтулинску (у деяких ЗМІ припускають, що це мати міністра).

Міністр оборони Андрій Таран задекларував одну квартиру в Києві Також у нього є дві земельні ділянки у Старих Петрівцях під Києвом, будинки в декларації не вказані.

Віце-прем'єр Михайло Федоров вказав у декларації невеликий батьківський будинок у Василівці Запорізької області, орендовану квартиру в Києві і одну власну, куплену минулого літа з оціночною вартістю 2 млн 187 тис. грн.

У міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта у Києві є квартира і дача, а також дві земельні ділянки, кожна по 6 соток, вартість 353,5 тис. і 598 тис. грн.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коломойському не дзвонить, Богдана не знає – Зеленський виправдався за відносини з олігархом і "колишнім"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Єрмак помчав у Мінськ на зустріч з путінським посланцем, про що домовлялися. Глава ОП Андрій Єрмак у Мінську зустрівся з представником РФ Дмитром Козаком

Також "Знай.ua" писав, коронавірус спричинив паніку в Україні - долар злетів, обмінники "атакують"