Президент України Володимир Зеленський привітав українських добровольців, які на Донбасі у вирішальний час стали на захист незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Відповідний допис він оприлюднив на власній Facebook-сторінці.

"Вкрай важливим для нас є збереження світлої пам'яті про героїв-добровольців, адже доки жива пам'ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України в тяжкий для неї час, хто віддав найцінніше – своє життя, доти не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей.

Завдяки самовідданості й героїзму, продемонстрованим воїнами-добровольцями у боях із російським агресором, добровольчий рух назавжди ввійшов в історію України й надалі залишатиметься підтвердженням волелюбності українського народу та незламності його духу", - заявив український лідер.

Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський, фото: Сайт Президента

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Водночас він додав, що наразі звернувся до міністрів, аби вони як найшвидше створили меморіал присвячений загиблим на сході України.

"Звертаюся до Кабінету Міністрів України з проханням активізувати роботу щодо створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу для почесного вшанування загиблих під час бойових дій на сході України. Прошу також опрацювати питання заснування відомчої нагороди для відзначення учасників добровольчого руху", - написав Зеленський.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, про що домовився голова ОПУ Андрій Єрмак на зустрічі в Мінську.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розповів, що смертна кара допомогла б його президентству.

Також портал Знай.uа писав, що у Путіна відреагували на ідею Зеленського про патрулювання кордону на Донбасі.