Експрезидент України Петро Порошенко висловив підозру, що чинна українська влада може використовувати епідемію коронавірусу та запроваджений через неї карантин для приховування зради національним інтересам.

Відповідний пост був опублікований на офіційній сторінці Петра Порошенка в соціальній мережі Facebook.

"Всі п’ять років моя команда докладала неймовірних зусиль, аби Росія понесла міжнародну відповідальність за злочин агресії, яку вона розв’язала проти України, проти українського народу.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

<...>Однак, нова українська влада готова одним розчерком пера перекреслити все це. Розписатися у власній неспроможності, непрофесійності і некомпетентності. Взяти на озброєння тези російської пропаганди про так званий «внутрішній конфлікт». Зняти з Росії відповідальність за агресію проти нашої держави. Зруйнувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Знищити українську позицію в міжнародних судах. Власними руками надати правосуб'єктність незаконним квазіутворенням на окупованому Донбасі, які представляють російську окупаційну владу. Нав’язати суспільству штучні платформи примирення. Продати народу капітуляцію як образ миру", - яскраво змальовують "зраду" на сторінці Порошенка.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Петро Порошенко, фото: YouTube
Петро Порошенко, фото: YouTube

"Створення будь-яких консультативних рад з російськими маріонетками – це саме шлях до повзучої капітуляції. Все зрозумілішою стає причина заяв щодо відмови від курсу на членство в НАТО і відновлення водопостачання до окупованого Криму. Бо цього хоче Кремль. Реалізація подібних ініціатив – рівнозначно державній зраді, відповідальність за яку вимірюється Кримінальним кодексом. А на фоні новин з Мінська ультиматуми Зеленського Путіну звучать по-комічному жалюгідно", - йде мова у дописі.

Порошенко висуває ряд вимог: "Ми вимагаємо від Президента Зеленського негайно надати вичерпну інформацію, на підставі яких директив керівник його Офісу ставив підпис під Протоколом засідання Тристоронньої контактної групи від 11 березня 2020 року, і якщо йдеться про самодіяльність, то його негайної відставки.

Ми вимагаємо від Генеральної прокуратури, Служби безпеки України невідкладно порушити кримінальну справу щодо дії за ознаками державної зради, замаху на державний суверенітет та територіальну цілісність України та зловживання владою".

"Заховатися від відповідальності під покровом карантину не вийде. Як і не вийде зламати опір українського народу російській агресії і капітуляції", - підсумовується у дописі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям дозволили йти з роботи раніше на час карантину – все заради дітей.

Як повідомляв "Знай.uа", "Наймичка народу" Богуцька порадила українцям лікуватися від коронавірусу сексом і алкоголем.

Також "Знай.ua" писав, що охоплена коронавірусом Італія бореться з епідемією гумором і лопатою - ось як треба пити каву.