Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з заявою щодо епідемії коронавірусу COVID-19 в Україні. Голова уряду попросив українців дотримуватися карантину та пообіцяв, що кабмін зробить усе можливе, щоб захистити українську економіку.

Відео звернення було розміщене на офіційній сторінці прем'єр-міністра в соціальній мережі Facebook.

Коронавірус, кадр з відео
Коронавірус, кадр з відео

Шмигаль пояснив, що відмова від повсякденних звичок є необхідною умовою боротьби з пандемією. У тому числі прем'єр-міністр звернувся до бізнесу з вимогою згорнути діяльність, яка не є необхідною для забезпечення існування населених пунктів.

За словами Шмигаля, влада тримає ситуацію під контролем і вводить необхідні обмеження по мірі розвитку ситуації.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Відеозвернення Глави Уряду Дениса Шмигаля

Обставини, в яких опинилась Україна та й увесь світ, змінюють наше життя. Ми маємо адаптуватись до нових реалій, жертвувати звичками на якийсь час, пристосовуватись до нових правил поведінки. За таких умов Уряд розуміє, що не може не думати про економічні наслідки. Ми ведемо перемовини з країнами та міжнародними фінансовими організаціями щодо отримання допомоги. Ми створюємо Стабілізаційний фонд. Ми зібрали найкращих експертів, науковців, бізнесменів й розробляємо план підтримки економіки. Так, буде важко. Так, доведеться відмовитись від багатьох звичних речей. Але спільними зусиллями ми без сумніву здолаємо коронавірус!

Geplaatst door Денис Шмигаль op Zondag 22 maart 2020

Також прем'єр прокоментував ситуацію з економікою в країні. Уряд вже пішов на деякі кроки, які мають полегшити існування підприємців, скасувавши частину податків. Також кабмін звернувся за допомогою до Міжнародного валютного фонду та інших організацій.

Шмигаль висловив упевненість, що Україна здолає коронавірус. Також він додав, що принциповим є те, наскільки швидко країна зможе повернутися до нормального життя і як вона буде розвиватися після епідемії.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше відразу 8 українців видужали після інфікування коронавірусом, перші деталі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.

Також "Знай.ua" писав, що кількість хворих на коронавірус у Києві досягла десяти, у місті посилено карантин.