Політолог, журналіст і кандидат на посаду мера Києва Андрій Пальчевський розповів про те, що насправді може відбуватися в Україні у зв'язку з епідемією коронавірусу і яку помилку допустив Зеленський. Про це він розповів у відео на своїй сторінці у Facebook.

"6,5 тисяч хворих в Україні – така думка фахівців, яким можна вірити. А можна вірити в дурниці типу 97 хворих, як пише наш МОЗ. Для тих, хто пережив Чорнобиль, абсолютно ясно, що влада робить те ж саме. Чернобилізація ситуації призводить до того, що трагедія, яка розгортається у нас зараз з коронавірусом, замовчується, і досягне реально найбільших пропорцій в Європі. Я, на жаль, в цьому не сумніваюся. І тому треба берегти себе і робити це усвідомлено. Одна тільки клініка "Євролаб визначила з 500 зразків – 12 позитивних, з яких 6 випадків було підтверджено в Німеччині, інші – китайської системою", - розповів Пальчевський.

Він зазначив, що ця цифра не могла не насторожити і цю цифру передали Моз. Пальчевський розповів, що особисто поінформував керівника Офісу президента про те, що у нас велика кількість хворих і керівника парламенту про те, що цифра насторожує.

"Дивно, що нікому з лабораторій міста Києва, крім нещасної Громадського здоров'я, яка все зробила за цей час 700-800 тестів. Вони повинні робити 7 тисяч тестів або 70 тисяч. В Італії робиться 20 тисяч щодня, у Кореї зараз 400 тисяч вже зроблені", - розповідає політолог.

Пальчевський назвав 2 головних способи, як вірус потрапив в Україну.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Зверху і знизу. Знизу це божевільним рішенням прийняти заробітчан без всякої підготовки як на кордоні, так і з точки зору розгорнутого епідеміологічних центрів, які можуть їх прийняти в разі необхідності. А зараз перезаражались цілі села. І, швидше за все, міста. І друге – зверху. Так званий, куршавелевский фактор. Лижні курорти стали головними розповсюджувачами вірусу у Європі", - розповідає фахівець.

зокрема, таким шляхом – на лижному курорті, на думку Пальчевського, заразився нардеп Шахов і ще група депутатів, які вже стали жертвами вірусу.

"Звертаюся до всіх, хто був в Куршавелі – постарайтеся згадати всіх, з ким ви контактували. Розумію, що питання інтимне, але тут громадянська позиція важливіше, ніж особисті інтереси. Абсолютно зрозуміло, що хтось може бути з коханкою, може бути з другом, якого не хотів би говорити, але тоді спробуйте самоізолюватися і повідомити необхідні дані усім тим, хто може прийняти правильне рішення. Я вважаю, що без участі суспільства ми приречені на найвищу захворюваність в Європі, тому що те, що відбувається досі, то що було зроблено керівництвом країни досі порушує всі норми і закони, які були прийняті від 2002 року про те, що не можна в карантин не можна ввозити інших людей теж із зони карантину. Дуже сумна ситуація", - зазначив Пальчевський.

тысячи!!!?

тысячи!!!?

Geplaatst door Андрей Пальчевский op Woensdag 25 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Пальчевський розповів, як Україні слід боротися з пандемією.

Як повідомляв Знай. ua, Пальчевський жорстко розкритикував владу за "підготовку" до епідемії.

Також Знай. ua писав, що Пальчевський показав промінь надії через коронавіруса в Італії.