У ніч з 30 на 31 березня уряд разом із земельним законом ухвалив у першому читанні так званий банківський закон. Ухвалення цього закону було вимогою МВФ, який хоче мати гарантію того, що ПриватБанк не буде повернуто попереднім власникам. Народні депутати між собою називають цей документ ″законом про ПриватБанк″ або ″антиколомойським законом″.

Однак, у цьому законі насправді немає нічого про ПриватБанк. Таку думку висловила лідер фракції ″Батьківщина″ Юлія Тимошенко в ефірі програми ″Свобода слова Савіка Шустера″.

Новий закон надає НБУ додаткові інструменти регулювання діяльності банків. Закон передбачає, що націоналізований банк не можна повернути колишнім власникам, та позбавляє їх права домагатися в суді повернення цих фінустанов. Вони можуть претендувати тільки на грошову компенсацію. Можливість та розмір цієї компенсації встановлює український суд.

Передавання в руки Нацбанку таких важливих важелів викликає суперечки. Проти цього виступає і Юлія Тимошенко, заявляючи, що цей закон не є конституційним.

″У нас прийнята така піарська історія, коли закон називають якимсь красивим ім'ям. Закон про ПриватБанк. Якщо в цьому законі ви знайдете ПиватБанк чи Коломойського, я гарантую, що я в другому читанні проголосую за цей закон. Тут немає ні ПриватБанку, ні Коломойського. Подивіться на цей закон — цей закон про те, що у нас більше не існує правовой держави Україна. Тому що тут передбачено, що якщо суд ухвалить рішення стосовно будь-якого з цих 105 ″кончених″ в ручному режимі банків, або стосовно будь-якого іншого банку в Україні, то рішення цього суду не буде дійсним і воно не буде виконуватися Національним банком″, - заявила Тимошенко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Крім того, лідер ″Батьківщини″ вважає, що цим законом діюча влада насправді хоче обманути МВФ.

″Це обман Міжнародного валютного фонду. Знаєте чому? Тому що наступним кроком буде от що. От, допустимо, зараз приймуть цей закон, і отримають транш МВФ... Цей закон буде негайно скасовано в конституційному суді, як неконституційний. І тоді хто вводить в оману Міжнародний валютний фонд? Хто вводить в оману іноземних інвесторів? Хто сьогодні готує їм профанацію, щоби вирвати гроші в борг, а потім відмінити це сміття (закон-ред), яке по-суті, не може існувати на території України″, - заявила Тимошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк знову подав до суду на Коломойського - сума позову перевищує транш МВФ

Як повідомляв портал Знай.ua, Тимошенко розповіла, як обібрали українців законом про землю

Також Знай.ua писав, новий міністр МОЗ не зміг відповісти на питання Юлії Тимошенко та "втік"