Доктор Дейв Прайс з центральної клініки Нью-Йорка, який вже більше місяця бореться з коронавірусом, поділився корисними порадами, які допоможуть як лікарям, так і пацієнтам. Також він розповів, як на 99% мінімізувати ризик зараження COVID-19 і що необхідно робити у випадку зараження. Інтерв'ю Прайса розмістив заступник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Так, у публікації наголошується, що унікальність коронавіруса полягає в тому, що він не знайомий людському організму. Також він має три основні симптоми: підвищена температура, кашель і біль у горлі. Хвороба може тривати від 5-6 до 14 днів.

"Практично 99,9 % заражень відбувається в результаті фізичного контакту руками із зараженою поверхнею і потім фізичного дотику до свого обличчя – очей, носа або рота. Є думка, що можна заразитися і через повітря, але на даний момент спостереження показують, що таким чином можна підчепити вірус, тільки перебуваючи з інфікованою людиною на близькій відстані протягом тривалого часу, тобто протягом 15-30 хвилин", - написано в публікації.

Що необхідно робити, щоб не заразитися?

1. Часто мити руки та використовувати санитайзер.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

2. Носити маску та не чіпати обличчя руками.

3. Не потрібен респіратор на вулиці, в магазині й інших громадських місцях. Достатньо звичайної медичної маски.

4. Дотримуватися дистанції між один одним в 1,5 - 2 метра.

Що потрібно робити, якщо захворів?

За словами доктора, не потрібно боятися ні за себе, ні за своїх близьких, якщо ви будете дотримуватися простих правил.

"Якщо у вас температура, ізолюйте себе від інших членів сім'ї. Всі члени сім'ї повинні почати слідувати тим же чотирьом правилам всередині домашнього простору. Якщо можливо, ізолюйте хворого в окремій кімнаті. Якщо хворому потрібно вийти зі своєї кімнати, наприклад, щоб поїсти – йому спочатку необхідно помити руки і надіти маску. Потім після їжі всі поверхні, до яких він доторкнувся, необхідно продезінфікувати. Важливо не створювати тривалого контакту", - рекомендував Прайс.

Коронавірус в Україні, фото YouTube
Коронавірус в Україні, фото YouTube

Часті питання від пацієнтів:

  • Коли їхати до госпіталю? Відповідь одна – якщо у вас утруднене дихання.
  • Інші випадки: у мене температура – НІ
  • Мені здається, у мене коронавірус – НІ
  • Я здав тест і у мене підтверджений коронавірус – НІ
  • У мене постійні болі в горлі – НІ

Також лікар зазначив, що згідно з даними дослідження, такий препарат як ібупрофен погіршує стан пацієнта, хворого на коронавірус. В такому випадку краще приймати ацетамінофен (парацетамол).

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Інтерв'ю доктора, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що COVID-19 міг бути створений людиною.

Як повідомляв портал "Знай.ua", власник похоронного бюро в Брукліні Пет Мармо розповів про ситуацію з померлими від коронавірусу.

Також "Знай.ua" писав, що Кабмін назвав місця, в яких потрібно обов'язково ходити в масці.