Кабінет міністрів України дозволив українцям на час карантину, спричиненого коронавірусом, купувати та продавати автомобілі.

Про це йдеться в новій постанові уряду.

Варто зауважити, що раніше в Кабміні заборонили діяльність з продажу і надання в оренду транспортних засобів на час карантинних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусу Сovid-19.

Відразу ж після введення карантину автосалони перейшли в режим роботи онлайн з можливістю замовлення та адресної доставки автомобілів. Якщо в перший тиждень карантину продажі авто зросли на 74%, то в другий тиждень вже скоротилися на 48%.

Коронавірус, фото: Getty Images
Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

У зв'язку з цим, в Кабінеті міністрів пішли на поступки водіям та дозволи продавати, купувати та орендувати автомобілі. Крім того, постановою дозволена діяльність по сертифікації й іспиті транспорту. А ще уряд також зняв заборону на діяльність з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, психіка під час карантину – як самоізоляція здатна вплинути на людину.

Як повідомляв Знай.uа тотальне безробіття і зубожіння — карантин в Україні нищить провідні галузі.

Знай.uа писав, українцям продають небезпечні антисептики – підроблені засоби залишають опік і не тільки.