Минулого тижня Київська міська адміністрація заявила про оригінальні заходи боротьби з коронавірусом. Зокрема, планувалося встановлювати спеціальні камери з функцією розпізнавання облич і тепловізором, щоб вимірювати температуру у перехожих. Людини з підвищеною температурою повинні були негайно госпіталізувати. Як саме система повинна була визначати особи під час масочного режиму – це питання мучив уми багатьох столичних жителів. Тепер ми взагалі не дізнаємося, оскільки камер в Києві не буде.

Кличко, скріншот з відео
Кличко, скріншот з відео


В системі державних закупівель ProZorro опубліковано заяву про скасування КМДА заявки на придбання камер з тепловізорами. Раніше укладений договір на купівлю 400 пристроїв розірвано. На нього повинні були витратити 65 мільйонів гривень.
Причина розірвання угоди полягає в недотриманні процедури державної закупівлі.

Прес-брифінг в КМДА - фото Знай.ua
Прес-брифінг в КМДА - фото Знай.ua

З'ясувалося, що КП “Інформатика”, яке проводило закупівлю, не оголосило тендер. Законодавство дозволяє проводити держзакупівлі без тендеру, якщо вони стосуються боротьби з COVID-19. Однак камери не були внесені в перелік, отже, такий спосіб закупівлі незаконний.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українцям офіційно заборонили виходити з дому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні вже зареєстровано більше тисячі випадків захворювання коронавірусом.