Американський дипломат Генрі Кіссінджер, який працював державним секретарем і радником з питань безпеки в адміністраціях президентів США Річарда Ніксона і Джеральда Форда, заявив, що світ вже інколи не буде таким, як був до пандемії смертельного коронавірусу, що масово викошує людство.

Про це повідомляє видання "Хвиля".

"Нації згуртовані і процвітаючі країни вважаючи, що їх установи зможуть відновити стабільність. Коли пандемія Covid-19 закінчиться, робота установ багатьох країн стане сприйматися як провал. Правда в тому, що світ після коронавірусу ніколи не буде таким як раніше. Сперечатися сьогодні щодо правильності дій в минулому - тільки перешкодить нам зробити те, що повинно бути зроблено", - сказав він.

Окрім цього політик додав, що світові лідери повинні дотримуватися кількох важливих напрямків, спрямованих на "порятунок" людства після закінчення пандемії:

"По-перше, зміцнити стійкість світу до інфекційних хвороб. Ми повинні розробити нові методи і нові прикладні науки для управління інфекцією і вміння пропорційно прищеплювати вакцини для великих груп населення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

По-друге, необхідно спробувати залікувати травми світової економічної системи. Наразі фінансова катастрофа теж дуже складна: скорочення економіки, викликане коронавірусом, по своїй швидкості і світовому масштабу не схоже на те, що коли-небудь було ідентифіковано в історичному минулому. Ми повинні також шукати способи пом'якшення наслідків кризи, що насувається хаос для найслабших верств населення світу.

По-третє, ми повинні захистити правила ліберального світового порядку. Основний міф володарів минулого - це мегаполіс, оточений стіною, захищений високоефективними правителями, зазвичай деспотичними, доброзичливими, але завжди досить міцними, щоб захистити людей від зовнішнього ворога. Пандемія викликала до життя анахронізм: відродження мегаполісу, оточеного стіною, і це в епоху, коли навпаки економічне процвітання визначається світовою торгівлею і переміщенням людей".

Нагадаємо, Зеленському та Шмигалю зробили тест на коронавірус.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів про корупцію у медицині.

Також Знай.ua писав, що Тимошенко показала космічні зарплати на українській митниці.