Екс-міністра фінансів Ігора Уманський,який пробув на посаді всього три тижні, було звільнено. Йому не дали сформувати свою команду і не підтримали його попозицію звільнити з посад голів митниці і податкової - Максима Нефьодова та Сергія Верланова.

В одному зі своїх інтерв'ю Уманський зазначив, що за Варламова щомісяця крадуть 5 мільярдів тільки з ПДВ. Загалом обсяг корупційності податкової і митниці ексміністр фінансів оцінив в ефірі Politeka Online.

Ігор Уманський назвав шокуючу цифру, яку Україна втрачає через корупцію в цих відомствах.

″За прямими речами, які можна оцінити - це втрати ПДВ, це втрати з прибутку і втрати за іншими основним податкам — це близько 10 млрд гривень на місяць. Кожен місяць ця сума різна, але в цілому, за квартал — це 30 мільярдів″.

Уманський змалював загальну схему того, як ці суми накопичуються, де вони знаходяться і де вони осідають.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

″В кожній з цих схем беруть участь конкретні юридичні особи, які є ініціаторами цих оборудок і які є бенефіціарами. Тобто в кожній схемі є як мінімум дві юридичні особи, які є кінцевими отримувачами вигоди. І безпосередньо ті, хто займається організацією проведення цих оборудок, тобто працівники відповідних фіскальних та правоохоронних органів″.

За словами Уманського, він планував розпочати розслідування цих оборудок через податкову міліцію.

″Нажаль, на це часу в мене не було. Але я зібрав інформацію, яку мені неофіційно надавали співробітники податкової і митної служби, і передав її в правоохоронні органи Генпрокуратуру та Службу безпеки України″.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дубинський знайшов відповідь, чому Нефьодов залишився в Кабміні

Як повідомляв портал Знай.ua, очільника Мінфіну Уманського звільнили з посади міністра фінансів України

Також Знай.ua писав, Атаманюк жорстко розніс 300% надбавки митнику Нефьодову та його заступникам