За словами народного депутата, 5 днів тому українці прокинулися в іншій державі. Фактично в Україні відбулося незаконне захоплення влади. Тепер ми живемо в поліцейській державі, позбавлені своїх конституційних прав на пересування, віросповідання, роботу або підприємницьку діяльність, і навіть права на життя.

З кожним днем по всій країні відбувається все більше випадків безпрецедентного зловживання владою з боку силових структур. Про це він заявив під час свого традиційного вечірнього ефіру на Фейсбук.

Яскравим прикладом поліцейського свавілля Шахов назвав ситуацію з затриманням Олександри Навроцької, яка розмістила в мережі відео затримання. За словами дівчини, поліцейські скрутили її і без свідомості затягли в автобус набитий людьми без масок, а потім повезли у відділок з порушенням всіх карантинних норм та прав людини, тільки за те, що вона будучи в масці, по дорозі в аптеку наважилася знімати на телефон, як поліція кришує незаконне будівництво.

Що робити, якщо поліція вас незаконно затримує на вулиці або виписала штра 17 тисяч?

Що робити, якщо поліція вас незаконно затримує на вулиці або виписала штраф 17 тисяч?

Geplaatst door Сергій Шахов op Zaterdag 11 april 2020

"Карантин не для всіх? Як видно з публікації постраждалої дівчини, а також про це пишуть дуже багато інших потерпілих від свавілля поліції люди, наші правоохоронці хоч і прикриваються постановою Кабміну про карантин, однак самі його не дотримуються. Поліцейські дозволяють собі ходити без масок, набивати в автобус для затримання більше 10-ти людей, закривати очі на деякі порушення окремих лояльних підприємців, природно не за «просто так», зупиняти всіх, кого їм заманеться і так далі. Чому ж вони самі не дотримуються цієї постанови. Можливо, справа в тому, що карантин в Україні ввели незаконно, і вони про це знають", - вважає Шахов.

Він нагадав, що українське законодавство гарантує нам свободу пересування – стаття 33 Конституції. Обмежити це право можна лише в разі введення воєнного стану на всій території держави. А це може зробити тільки Верховна Рада, і вже точно не Кабмін.

І це далеко не єдина стаття Конституції, яку порушили карантином. За словами обранця, практично кожен протокол про порушення карантину можна опротестувати в суді. Як мінімум тому, що скласти такий протокол поліція має право лише в тому разі, якщо факт хвороби громадянина коронавірусом підтверджений.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленському та Шмигалю зробили тест на коронавірус.

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів про корупцію у медицині.

Також Знай.ua писав, що Тимошенко показала космічні зарплати на українській митниці.