Змінивши два уряди і двох міністрів фінансів, влада отримала "двійку" за антикризові потуги.

Таку оцінку поставив уряду та Верховній Раді лідер Національного Корпусу Андрій Білецький. Про це він написав на своїй сторінці в TelegramУхваливши зміни до бюджету, влада вирішила свої проблеми коштом простих людей, вважає Білецький.

"Видатки на пільги та субсидії урізають на 8.2 млрд грн, допомогу малозабезпеченим сім'ям і людям з інвалідністю — на 1.3 млрд, субвенції на соціальний захист вчителів — на 1.5 млрд грн. Затягнути паски тепер треба тим, по кому жорсткий карантин і так б’є найбільше. Абсолютне знущання — з вчителів, яким за дистанційну роботу зафіксували виплату середньої заробітної плати — 4826 грн", – зазначив він.

У той же час, зауважив Білецький,влада збільшила видатки на Міністерство внутрішніх справ на 195 млн грн.

"Працює коаліція Авакова і Зеленського. Хтось скаже про необхідність посиленої безпеки під час карантину? Передивіться відео, як люди тікають з обсервації та ще раз оцініть доцільність такого "підвищення", – підкреслив політик.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Щоб "вичавити з бізнесу останню кров", влада вдвічі збільшила фінансування ДФС також зростають видатки й обслуговування державного боргу.

"На обслуговування держборгу додали 3.3 млрд і загалом за цей рік виплатять 450 млрд грн. Всупереч бюджетному кодексу, 296.7 млрд від міжнародних фінансових установ закладено як прямі непідтверджені доходи. Така от антикризова стратегія. "Логіки не шукайте, віддавайте за нас борги", – написав Білецький.

Крім того, зауважив Білецький, у програмі діяльності уряду Шмигаля, яка скоріше виглядає, як листівка, немає жодної цифри, лише слова: "будемо впроваджувати, маємо забезпечувати, продовжимо розвивати".

"І так виглядає кожна їхня "стратегія" — брехня і популізм в красивій медіа-обгортці. Ухвалені щойно зміни до бюджету її ілюструють найкраще", – констатував Андрій Білецький.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Білецький підняв питання карантину та закону про землю

Як повідомляв портал Знай.ua, Білецький після зустрічі Зеленського з олігархами показав вертикаль влади

Також Знай.ua писав, Білецький прокоментував вигнання Сивохо.