Очільник Громадського руху ″Рідна країна″ Микола Томенко розкритикував проект карантинного бюджету від Зеленського, викривши його олігархізм та цинізм.

Про це Томенко розповів у відповідному відео на своєму youtube-каналі.

За словами політика, Зеленський створив собі двопалатний парламент, зібравши в себе олігархів і закріпивши їх за областями України. І тоді стало зрозуміло що десятки мільйонів які витрачають на боротьбу з коронавірусом їм повернеться сторицею.

Це засвідчив аналіз бюджету, зазначає Томенко:

″1,6 млрд на реформу вугільної галузі, звісно без Ахметова і його друзів не обійдеться. І 4 млрд дотація аграрному виробнику... Абсолютно зрозуміло, що Костюк, Бахматюк, Варевський та інші аграрні олігархи будуть ділити ці кошти. Ну не фермери ж отримають ці дотації...″.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Та якщо олігархи керували і при попередніх владах, то такого цинізму, як у сьогоднішній владі та опозиції, ще не було, зазначає політик.

З погляду елементарних моральних речей і влада і опозиція не відрізняються.

″От виступає Порошенко, чи виступає Тимошенко, чи представники команди Вакарчука чи Медведчука, і говорять про те, що влада злочинна, корумпована, не хоче економити гроші іми виступаємо категорично проти такої політики. В мене питання: а не могли б ви додати ще одне речення — ″і тому наша команда показує власний приклад і ті кошти, які нам бюджет виділив для партійної і телевізійної реклами, ми повертаємо українському народу на боротьбу з коронавірусом″.

Жоден із опозиціонерів не зробив такої заяви, підкреслює Томенко. Вони не збираються відмовлятися від цих коштів, вважаючи, що їм ″по закону положено″.

″ І тому їхня критика на адресу влади така сама цинічна, як і позиція влади, яка практично не скоротила видатки на своє утримання″.

Томенко навів декілька цифр. Так витрати на функціонування Офісу президента України скоротилися всього на 0,42%.

Скорочення витрат на Офіс генпрокурора склало всього на 1,3%.

На 2,3% скоротилися витрати на Верховну Раду України. Томенко зазначає, що незважаючи на те, що вже два місяці парламент фактично не функціонує, нардепи не їдуть у відрядження, не проводять прийом громадян і конференції, значного скорочення витрат на функціонування Ради не було.

А от фінансування МВС зросло на 195 мільйонів 210, 4 тисячі. ″А що, 17-тисячні штрафи збирати - справа нелегка! - підмітив Микола Томенко.

Розкритикував політик і ″хитре″ скорочення зарплат чиновників. Зарплати скорочені тимчасово, крім того, 47 тисяч гривень - це максимальний розмір зарплати держслужбовців, однак нічого не сказано про скорочення всіляких доплат на оздоровлення, матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань та відпускні, які депутати отримують у величезних розмірах.

"Маємо приклад такого класичного олігархічного і цинчного бюджету. Коли застережені інтереси олігархів, влада і опозиція подумали про своє фінансування, а народу - що залишилось, то залишилось. Хочеться завершити сакраментальним нарождним висловом: коли ви вже наїстеся цих народних бюджетних коштів?"

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Томенко показав напрацьовану схему українських політиків

Як повідомляв портал Знай.ua, Томенко закликав слуг народу відмовитися від другої "депутатської" зарплати.

Також Знай.ua писав, партія Зеленського підтримала вимоги Миколи Томенка та відмовилась від державного фінансування.