Народний депутат України Андрій Холодов, який попереджав про корупційні схеми на одеській митниці, де махінації – чи не "візитна картка". Холодов раніше заявляв, що опублікує чергове звернення в правоохоронні органи з приводу корупції на митниці. Так і сталося.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Андрія Холодова в мережі Facebook.

Андрій Холодов, фото: Facebook нардепа
Андрій Холодов, фото: Facebook нардепа

"Я минулого тижня обіцяв опублікувати нові дані про схеми пересорту на Одеській митниці. Ось вони. ТОВ "Милагресс" (ЗКПО 42851790) через Одеську митницю завезло до України 1970 шт. велосипедів у $30,68 за штуку і $2,7 за кг супутнього товару. Вага партії - 22390 кг, митний код – 8712007000. Сплачено $19 344 податків і зборів. Але вантаж повинен був бути оформлений по іншому митному коду, за вартістю $68,7 за штуку і $6,945 за кг супутнього товару. Митні платежі повинні були скласти $43 311. У результаті бюджет недоотримав 650 тис. грн. Фігуранти: співробітник митниці М. Соляник, заступник начальника митного посту В. Форсюк, ну і звичайно начальник митниці Михайло Грибанов і його друг, перший заступник голови митниці Денис Шендрик, за яким вже давно плаче тюрма. Смішно сказати, але навіть Київська митниця, у якій з репутацією не краще, вище оцінює такий товар! Ці матеріали (як і всі попередні) буде направлено до правоохоронних органів і повинні стати основою для кримінальних справ. Взагалі, джерела на Одеській митниці говорять, що, якщо зараз взяти вибірку за місяць і ткнути пальцем навмання, - потрапиш або у заниження вартості в рази, або на підроблені документи, або на пересорт/перевагу. І ніхто взагалі нічого не боїться. При цьому на Одеській митниці чомусь намагаються зменшувати плани зборів податків до бюджету, хоча їх якраз треба піднімати. Далі за планом – історії злісних мінімізаторів "Греймост" (42609441), "Будком альянс" (42895492), "Интеркос" (42956539) і "Кидия" (43313652). Не перемикайтеся.", - пише Андрій Холодів.

Публікація Андрія Холодова, скріншот: Facebook
Публікація Андрія Холодова, скріншот: Facebook

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Публікація Андрія Холодова, скріншот: Facebook
Публікація Андрія Холодова, скріншот: Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Малюють пересорт" — нардеп Холодов звинуватив одеську митницю в корупції.

Як повідомляв Знай.uа "Ми шукаємо гроші в бюджет, а вони валяються під ногами", - Холодов розкрив картельну змову на тютюновому ринку.

Знай.uа писав, під приводом неповернення ПриватБанку власникам хочуть забезпечити амністію Порошенка — нардеп.